Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın, Uruguay'a Kaçmış! - Haberler - indir.com

Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın, Uruguay'a Kaçmış!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 18:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Çiftlik Bank oyunu ilk çıktığı günden bu yana çok fazla kişinin dikkatini çekmiş, binlerce insan tarafından yatırım aracı olarak görülmüştü. Son zamanlarda üst üste yaşanan kayıpların ardından şüphelerin odağı olan oyun nitelikli dolandırıcılık suçu ile suçlanmıştı. Her geçen gün yeni bir belge açığa çıkarak durumun çok daha derin bir odak noktası olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın kararı ile tepkileri üzerine çeken Çiftlik Bank CEO'su insanları dolandırdığı ve mağdur ettiği gerekçesi ile büyük tepkinin odağı olmuştu. birkaç gün önce Ümraniye de bulunan ofis gözlerden uzak bir şekilde boşaltılmıştı. Şimdi ise Sözcü Gazetesi yeni bir belge ortaya koyarak bu durumun çok daha farklı boyutları olduğunu gözler önüne serdi.

Sözcünün ortaya attığı belgeye bakılırsa Çiftlik Bank'ın kurucusu olan Mehmet Aydın, 8 Haziran 2017 tarihinde Buenos Aires'teki Türkiye'nin Arjantin Büyükelçiliği'ne gitti ve Avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkardı. Aydın, ev adresi olarak ise Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo'yu gösterirdi. Carrasco yalnızca başkent Montevideo'nun değil, Uruguay'ın en lüks semtlerinden biri olarak biliniyor.

Sözcü bu belgeler üzerine avukata Mehmet Tuna'ya ulaşarak bazı sorulara yanıt almak istedi. Bu sorulara yanıt veren avukat, Mehmet Aydın'ın uzun zaman önce Çiftlik Bank'la çalışmayı bıraktığını dile getirdi. Sözcü'nün iddialarına bakılırsa Mehmet Aydın insanları mağdur ederek kazandıkları milyonlarla yurt dışına kaçmış olabilir.

 





PAYLAŞ