Canon EOS 77D, Rebel T7i ve M6 Kameraları Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Canon EOS 77D, Rebel T7i ve M6 Kameraları Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 14:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Fotoğrafçılık denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Canon, Nisan ayında yurtdışında satışa sunacağı yeni giriş seviyesi denilebilecek üç modelini tanıttı. Giriş seviyesi bölümündeki Canon Rebel T7i, daha çok profesyonellere hitap eden EOS 77D ve aynasız makine olan M6 cihazları şeklinde sıralayabiliriz. Bu cihazların her biri farklı özellik ve yetekleri ile farklı kategorilere hitap etmekteler. Bu yeni cihazlar ile yüksek kalite video çekmek isteyen kullanıcılar biraz hayal kırıklığına uğrayabilirler, çünkü bu cihazlarda 4K video kayıt desteği bulunmamaktadır.

4K çekim günümüz gereği oldukça yüksek bir video çekim kalitesi olsada gerek kapladığı yer gerekse monitörlerimizi göz önünde bulundurursak henüz ihtiyaç olmayan bir çekim kalitesi diyebiliriz. Ancak siz yinede 4K çekim yapan Canon bir kamera arıyorsanız EOS 5D Mark IV, EOS 1D C yada EOS 1DX Mark II gibi modelleri tercih edebilirsiniz. 4K çekim kalitesine gerek duymaz iseniz yeni çıkan modellerin neredeyse hepsi Full HD kalitede 60 yada 30 FPS olarak gayet yeterli kalitede video çekmektedir. Yeni duyurulan bu üç cihazda da NFC, Wifi ve Bluetooth gibi kablosuz teknolojiler bulunmaktadır.

Canon EOS 77D

EOS 77D modeli T7i özellikleri ile neredeyse aynı ancak daha büyük bir body tasarımına sahip. Bu cihazda üst bölüme yerleştirilen LCD ekran hızlı ayarlara erişim sağlamaktadır. Titreşim engelleme modu ve daha güçlü çalışan bir ölçüm sensörü ile diğerlerinden farkını öne koyuyor. Bu cihaz Rebel Ti7 modeline göre biraz daha profesyonel olan bir model arayanlar için çıkartmış diyebiliriz. 80D ve D Mark gibi modellere ekonomik bütçesi yetmeyen kullanıcılar bu modele göz atabilirler.

Canon Rebel T7i

Bu model T6i ve T6s ile benzerlik göstersede genel anlamda diğerlerin farklı bir cihaz olmayı başarıyor. En yeni görüntü işlemcisi olan DIGIC 7 ile gelen bu modelde Dual Pixel otomatik odaklama sistemi bulunmaktadır. Bu odaklama teknolojisi sayesinde makine saniyenin yüzde 3 oranında gibi bir sürede netleme yapabilmektedir. 45 çapraz tip odak noktasına sahip bu yeni model seleflerine göre odak sayısınıda oldukça arttırmış durumda.

Tıpkı selefleri gibi döndürülebilir 3 inç LCF bir ekran ile gelen bu model dokunmatik bir ekrana sahip. Yeni menü arayüzü ile gelen bu model temel fotoğrafçılık modlarınıda içerisinde barındırıyor. Her moda özel bir grafik ikonu belirtilerek fotoğraçılığa yeni başlayan kullanıcıları bilgilendiriyor diyebiliriz.

Canon EOS M6

Canon'un yeni aynasız modeli olan M6, M5'e göre daha küçük bir gövde ile geliyor ve ergonomisi ile dikkat çekiyor. Aynasız kameralarda kullanılan EF-M seri lensler ile kullanılabiliyor. Tıpkı M5 gibi sabit AF ve saniyede 9 kare çekebilme özelliğine sahip. Sürekli AF ile de 7 kare çekim kapasitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

M6 modelinde kullanılan ekran selefi gibi 180 derece olarak dönme işlemi yapabiliyor. Yurt dışında satışa çıkacak olan bu üç model Rebel T7i 749 Dolar, EOS 77D 899 Dolar ve M6 ise 779 Dolar fiyat etiketleri ile piyasaya giriş yapacak.





PAYLAŞ