Call of Duty WW2'nin Kapak Görselinin Çalıntı Olduğu İddia Ediliyor - Haberler - indir.com

Call of Duty WW2'nin Kapak Görselinin Çalıntı Olduğu İddia Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Call of Duty son zamanlarda yeni serisiyle sıkça gündemdeki yerini alıyor. Geçtiğimiz günlerde serinin resmi olarak duyurusu da gerçekleştirildi ve bu duyuruyla beraber bir de kapak görseli yayınlandı. Seri bu oyunda İnfinite Warfare'den daha farklı bir yol izleyecek. İnifinite Warfare'de, geleceğe giden ve teknolojik silahlar kullanan Call of Duty, bu kez yeniden geçmiş e dönüş yapmaya hazırlanıyor. Bunun sinyalleri yayınlanan kapak görselinden de görülüyor. Bu duyuru ve yayınlanan kapak görseliyle beraber, ortaya bazı iddialar atıldı. Oyunun resmi duyurusuyla beraber yayınlanan görselin, başka bir oyunun görseliyle aynı olduğu iddia edildi.

Call of Duty'nin yeni serisi Call of Duty: World Wide 2, henüz resmi olarak duyurulmasının üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına rağmen bir suçlamaya maruz kaldı. Oyunun resmi olarak ismi duyuruldu ve bu isimle beraber bir de görsel yayınlandı. Yayınlanan bu görselle ilgili ortaya bir iddia atıldı. Görsele dair yapılan suçlamalara göre, Call of Duty: WW2'nin kapağında kullanılan görsel, başka bir oyunda kullanılan görselle aynı kompozisyona sahip. Tarzı ve işlediği konu itibariyle de birbirine benzediğine yönelik bazı söylentiler var. Call of Duty: WW2'nin benzediği iddia edilen oyun da, Brothers in Arms: Hell's Highway. Bu oyunda İkinci Dünya Savaşı konu ediliyor ve Call of Duty: WW2'nin kapağında kullanılan görselle aynı kompozisyona sahip bir kapak olduğu görülüyor. Brothers in Arms: Hell's Highway'in yayınlandığı tarih de, 2008 yılı.

Gearbox Software'in kurucusu Randy Pitchford, resmi Twitter hesabı üzerinden iki oyunun görsellerinin yan yana getirerek, 'Bunları şöyle bırakıyorum' başlığıyla bir tweet attı. Bunun ardından birçok oyuncu da, Activision'un görseli çaldığı iddiasında bulundu. Şimdi gözler, Activision'un Pitchford'a vereceği yanıta çevrildi.





PAYLAŞ