Çalıştığı Şirketten Oyun İçin 1 Milyon Dolar Çaldı - Haberler - indir.com

Çalıştığı Şirketten Oyun İçin 1 Milyon Dolar Çaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-04 11:38:03
Editör : Galip Çiftçi
Kategori : Uygulama

Oyunlarda daha iyi seviyelere gelebilmek adına yatırılan paralar, 45 yaşındaki bir adamı çalıştığı yerden para çalmaya sevk etti. 45 yaşındaki adam, çaldığı 5 milyonun 1 milyonunu oyuna yatırdı.

Oyun dünyasında, oyun geliştiricilerinin para kazanmasını sağlayan en önemli nokta, oyun içinde gerçekleştirilen harcamalar oluyor. Bu durum özellikle savaş ve strateji oyunlarında görülüyor. Savaş ve strateji oyunlarında savaşçılarını donatmak isteyen oyuncular, istedikleri malzemelere gerçek paralar ödeyerek ulaşabiliyorlar. Bazı oyuncularda ise bu durum bağımlılık aline gelebiliyor. Onlardan bir tanesi olan 45 yaşındaki Kevin Lee Co isimli bir şahıs, oyunda daha iyi seviyelere gelebilmek için çalıştığı yerden çaldığı parayı oyuna yatırdı. Kevin Lee Co, çalıştığı yerden tam 5 milyon çaldı.

Oyun dünyasında geliştiriciler, para kazanmak adına oyun içerisindeki bazı malzemeleri oyunculara ücretli olarak sunuyorlar. Oyuncular  bu malzemeleri elde ederek, oyunda daha üst seviyelere gelme şansına ya da savaşçılarını geliştirme şansına sahip oluyorlar. Çıkan bir habere göre, 1.2 milyar dolar geliri olan Game of War, oyuncularından birinde tutku haline geldi ve 45 yaşındaki  Kevin Lee Co, oyunda ilerleyebilmek adına çalıştığı yeri dolandırdı. Kevin Lee Co, yönetici olduğu iş makinesi şirketinden 5 milyon dolar çaldı. Çaldığı 5 milyonun tam bir milyonunu, Game of War adlı oyuna yatırdı. Kalan parayla golf kulüplerine üye olduğu, basketbol maçlarına kombine bilet aldığı ve estetik ameliyat olduğu ortaya çıktı.

Bu durumun fark edilmesi üzerine işinden kovulan Kevin Lee Co hakkında dava açıldı. Dolandırıcılık ve zimmete para geçirmeden yargılanan 45 yaşındaki adam hakkında 20 yıla kadar hapis isteniyor. Bunun yanı sıra, 250.000 dolar para cezasına da çarptırıldı.

 





PAYLAŞ