Çalışanlarına Pokemon Go'yu Yasaklayan İlk Marka - Haberler - indir.com

Çalışanlarına Pokemon Go'yu Yasaklayan İlk Marka

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-25 01:17:54
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Pokemon GO oyununa ilişkin çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyorken, son zamanlarda yasaklandığına dair haberlerde artış yaşanıyor. O haberlere bir yenisini de Volkswagen ekledi.

Dünyayı kelimenin tam anlamıyla kasıp kavuran oyun Pokemon GO, ilgi gördüğü kadar tepki görmeye de başladı. İnsanların yoğun ilgisi, oyunun çok kısa süre içerisinde, dünyanın her yerinde yayılmasına ve oynanmasına neden olmuştu. Hatta bunu bir tutku haline getirenler bile oldu. Çıkış tarihi itibariyle gündemden hiç düşmeyen oyun, son zamanlarda da yerini korumaya ve konuşulmaya devam ediyor. Fakat bu kez oyun, oyuna gelen yasaklar sebebiyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde en son Müslümanlar tarafından yasaklandığını duymamızın ardından bu yasaklara bir yenisini de Volkswagen ekledi.

Pokemon GO çılgınlığı bazı ülkeleri ve kurumları rahatsız edecek dereceye gelince, oyuna gelen yasakların ardı arkası kesilmemeye başladı. İlk başlarda Nazi Almanyası'dan gelen yasak ile gündeme gelen oyuna, daha sonra çeşitli resmi kurumlardan da yasak gelmişti. Türkiye'ye henüz resmi olarak gelmeyen oyunun gelmesine de çok sıcak bakılmamakta. En son gündeme geldiği yasak haberinde de bütün Müslümanların oynanamaması gerektiğine ilişkin açıklama yapıldığını hatırlıyoruz. Tüm bu yasaklara ve tepkilere şimdi bir yenisi de Volkswagen'den geldi. Firma casusluğuna önlem almak amacıyla bu yasağın getirildiğini açıklayan Volkswagen, oyunu oynamayla beraber, telefonlara yüklenmesini bile yasaklandı. Firma casusluğuna yakalanmak istemeyen Volkswagen'de oyunu yasaklayanların arasına katılanlardan oldu.

Uygulamada konum etiketleme durumunun var olması, Volkswagen'de olduğu gibi, diğer firmalarda ve resmi kurumlarda da endişe uyandırırken, Volkswagen çözümü oyuna yasak  getirmekte buldu. Yaklaşık 70 bin çalışanı bulunan Volkswagen'in çalışanları, gelen karar ile oyunu telefonlarına indiremeyecekler bile. Alman firması, firma casusluğuna yem olmamanın çözümünü bu şekilde buldu.

 





PAYLAŞ