BTK ve KOSGEB, 5G için çalışacak - Haberler - indir.com

BTK ve KOSGEB, 5G için çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-16 12:00:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Teknoloji

Ülkemiz 5G Teknolojine hızlı bir şekilde geçmeye hazırlanıyor. BTK Ve KOSGEB Bu konu ile ilgili çalışmalara başlamış durumda.Konu ile alakalı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) protokol imzaladığını bildirdi. Bakan Özlü;Türkiye'nin 2020 yılında 5G mobil altyapısına geçmeyi planlandığını ve 2018 Kış Olimpiyatları'nda denemeleri yapılan teknolojinin genişbant erişimde büyük oranda destek olduğunu belirtti. Özlü, 4,5G ihalesi kapsamında operatörlerin yapacakları yatırımlar üzerinden yüzde 45 yerli katkı taahhüdün'de destek olduklarını belirtti.

Haberleşme alanında 5G teknolojisiyle genişbantta çok hızlı iletişim sağlayan bir yapıya geçileceğini söyleyen Bakan Özlü, "Biz de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) üzerinden bu konuda farklı alanlarda çalışan firmalarımızı destekliyoruz. Bunun yanında KOSGEB ile BTK bir protokol imzaladı. Protokolle, 2029'a kadar 7 milyar liraya karşılık tutarın en son teknolojiyle yurt içinden temin edilerek tesis edilmesine imkan tanıyacak bir iş birliği olacak." diye konuştu.

Sensörlü ekipmanların yüzde 99'u internete bağlanacak

100 milyar farklı bağlantının olacağını söyleyen Bakan Özlü sözlerine şöyle devam etti;

"Kısaca 'gigabit toplumu' olarak adlandırılan ve çok büyük miktarlarda verinin her saniye salise işlenerek, yaşamı şekillendiren bir değişimden bahsediliyor. Bu doğrultuda bağlantı yoğunluğunun önemli kısmı, insanlar ve nesneler arasında olacak. Sensör içeren ekipmanların yüzde 99'u internete bağlı hale gelecek. Özellikle nesnelerin interneti ve akıllı şehirler konseptlerinin hızla hayata geçirilmeye çalışıldığı bugünlerde, genişbant haberleşme teknolojileri bu değişimin omurgasını oluşturmakta."dedi.

 





PAYLAŞ