Brillo; Google'dan Nesnelerin İnterneti için Yeni İşletim Sistemi - Haberler - indir.com

Brillo; Google'dan Nesnelerin İnterneti için Yeni İşletim Sistemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-22 09:54:01
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Son zamanlarda Android alanına yaptığı gelişmelerle gündeme gelen Google, Nesnelerin İnterneti'ne yönelik yeni bir işletim sistemi geliştiriyor. Android tabanlı geliştirilen bu özel işletim sitem yakın zamanda insan hayatında önemli bir yere sahip olacak.

Nesnelerin interneti nedir?

İnsan hayatını kolaylaştıran bir çok nesnenin birbiri ile haberleşmesinde nesnelerin interneti kullanılıyor. İlk olarak 1999 yılında ortaya çıkan bu kavram teknoloji ile birlikte günümüze kadar gelişimini sürdürdü. Gelecek dönemlerde insan hayatında önemli bir yere sahip olacak olan bu gelişmeye büyük markalar da el atmaya başladı.

Teknolojinin güçlü isimlerinden Google da bu gelişmeye ayak uydurarak nesnelerin interneti kavramı adına çalışmalara başladı. Bu çalışmalara yönelik yayınlanan rapora göre şirketin 32 MB ve 64 MB RAM'e sahip nesnelerin interneti için işletim sistemi geliştirmeye hazırlandığı belirtildi.

"Brillo" adı verilen Android tabanlı bu sistem buzdolabı, kahve makinesi, akıllı kilitler, termostatlar, akıllı bardak ve aydınlatma sistemlerine kadar bir çok alanda kullanılacak.





PAYLAŞ