BlackBerry'nin Kaderini Belirleyecek Telefonların Tanıtım Tarihi Belli Oldu - Haberler - indir.com

BlackBerry'nin Kaderini Belirleyecek Telefonların Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-24 11:00:09
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Android ve IOS veri tabanlı akıllı telefonların piyasaya çıkmasından itibaren Blackberry satışlarında ciddi düşüş oldu. Android ve IOS veri tabanlı cihazların sağladığı hızı ve konforu sağlayamayan Blackberry çağın ihtiyacını karşılayamadığı için kullanıcılar yeni cep bilgisayarları olarak akıllı telefonlara yöneldiler. Ancak geçtiğimiz günlerde Blackberry piyasaya yeni projeleri olan Android veritabanlı akıllı telefonlarını piyasaya süreceğini açıklayarak, kaybettiği prestijini geri kazanacağına dair imaj çizdi. Şirketin kaderini belirleyecek olan bu cihazların, şirketin üç ayda kaybettiği 670 milyon doları kazandıracağına dair haberler vardır.

Blackberry Priv Tanıtımı

Blackberry kaybettiği prestijini kazanmak için yaptığı çalışmalar neticesinde yeni üretimi olan Blackberry Priv'i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Oldukça sıkıntılı zamanlar geçiren ve ekonomistlerin yaptığı analizler sonucu sürekli hisseleri düşen Blackberry bu üretimi ile ekonomik anlamda çok büyük rahatlama yaşayacaktır. Şirketin haftaya tanıtacağı telefonlar hakkında şimdiden bilgiler sızmaya başladı. Blackberry Android telefonlarında göze çarpan ilk nokta Priv'in orta segmentte yapıya sahip olmasıdır. Android modeli karşımıza hem Qerty klavye ile hem de dokunmatik ekranla çıkacaktır. Yani Blackberry yine tarzını yansıtacağı telefonlarla tüm kesime hitap edebilmeyi dikkate aldığını gösterir.

Şirket İçin Kritik Dönem

Piyasaya sürülecek olan bu modellerin şirketin kaderini belirleyeceği şimdiden konuşulmaktadır. Şirket kaybettiği imajını bu telefonlarla kazanmaya çalışma yolunda adımını attı. Yapılan tespitlere göre Blackberry'nin büyük prestij kaybetmesindeki neden olarak günümüz ihtiyaçlarının farkına varamamış olmasıdır. Bunun için şirket çalışma politikası geliştirmiş ve yeni üretimini en çok tüketilen Android cihazlar üzerine yapmaya başladı. Günümüzde fiziksel klavyeli telefonların fazla meblağ tutmasından dolayı kimse bunu istememektedir. Blackberry'de çalışmalarını bu doğrultuda şekillendirmeye başladı.

Blackbery alt, orta ve üst segmentlerde ürettiği üç akıllı telefonu piyasaya tanıtarak, artık günceli takip ettiğini ve çalışmalarını bu doğrultuda yaptığını gösterdi. Her bir cihazda Qerty klavye ve dokunmatik ekranı kullanıp, ekran genişliğini ve çözünürlüğünü geniş tutan şirket hafıza alanı ve depo alanını da geniş tutarak dosyalama alanı yarattığını gözler önüne seriyor. Her bir telefonun modeli ve içerikleri birbirinden farklı olmakla beraber, her biri farklı kesime hitap etmektedir.





PAYLAŞ