Bitcoin'in Pek Bilinmeyen Bir Faydası Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Bitcoin'in Pek Bilinmeyen Bir Faydası Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son günlerde yaşadığı değer kaybı ile gündeme gelen sanal para birimi Bitcoin, tekrardan yüselişe geçmiş durumda. Fakat kripto para birimi Bitcoin, bu sefer değer kaybı için değil çok farklı bir konu için gündeme geldi. Bu noktada Bitcoin'nin faydalı bir tarafı ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere Bitcoin üretimi için güçlü bilgisayar sistemleri kullanılmaktadır. İşlemci gücü ve ekran kartına dayalı olan sistemlerde Bitcoin üretim yapmak mümkün oluyor. Bu sistemler tam güçte çalıştırıldığı için çok fazla ısınıyor ve bu ısı sorununa çözüm getirmek adına dağ tepelerine bitcoin sistemleri kuranlar bile oluyor.

Ancak bu ortaya çıkan yüksek ısıyı avantaja çevirmek isteyenlerden birisi olan Bruce Hardy ise kurduğu sistemin ürettiği yüksek ısıyı gıda üretmek için kullanıyor. Eski bir otomobil müzesinde bu sistemi kuran Hardy, madencilik sistemi ile ortamı ısıtıyor ve o alana ise marul gibi çeşitli sebzeler ekerek bir yetiştiricilik yapmış oluyor. Bu noktada bu girişimci iki taraflı bir kazanç elde etmiş oluyor ve Bitcoin'nin bir başka faydasını da görmüş oluyoruz.

Bilmeyenler İçin;

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından başlatılmış bir para birimidir. Herhangi bir bankaya yada merkeze bağlı olmayan bu para birimi sanal bir şekilde üretilip değer olarak satılabilmektedir.





PAYLAŞ