Bitcoin'den Yeni Bir Rekor Geldi - Haberler - indir.com

Bitcoin'den Yeni Bir Rekor Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 14:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyaca ünlü internet üzerinde kullanılan sanal para birimi olan Bitcoin istatistikleri gittikçe artmaya ve yükselmeye devam ediyor. Bazı zamanlar piyasada düşüşler yaşasada Bitcoin, yatırımcılara kazandırmaya ve bu sayede gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda Bitcoin piyasa değeri olarak yeni bir rekora imza atmaya doğru gidiyor. Hatırlarsak Bitcoin 2013 yılı ile beraber 1000 dolarlık bir sınırı arkasında bırakarak önemli bir başarıyı yakalamıştı. Daha sonrasında ise ortaya çıkan bazı sorunlar kapsamında Bitcoin'nin tarihe karışacağı haberleri ortaya çıktı.

Ancak piyasdaki yerini korumaya devam eden Bitcoin, son zamanlardaki yükselişin de hızlandırarak bir rekora doğru gidiyor diyebiliriz. Şuan ise tüm zamanların en yüksek seviyelerine erişerek Bitcoin tam 2000 doların üzerini gördü. İnternet ortamında dolaşan tüm Bitcoin değerinin ise yaklaşık olarak 32.92 milyar doları aşdığı ifade ediliyor. Bu tüm sanal para birimlerine bakıldığında ise Bitcoin bu sanal para pazarının tam yüzde 42'lik dilimini oluşturuyor. Piyasada bulunan sanal para miktarlarının ise parasal değerlerinin tam 70 milyar dolar seviyelerde olduğu ifade edilenler arasında bulunuyor.

Bitcoin'e baktığımız zaman yaklaşık olarak birkaç ay önce internet üzerindeki sanal para birimlerinin yüzde 80'lik kısmı Bitcoin'e aitti. Fakat alternatifsiz bir para birimi olduğundan ötürü o rakamlara erişilmişti. Ancak zamanlar online para birimlerinin alternatifleri de arttı ve dolayısıyla Bitcoin bu pazarda bir gerileme yaşadı. Ancak son zamanlarda tekrar yükselişe geçen Bitcoin bakalım daha ne gibi başarıları yakalayacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ