Bitcoin Son 24 Saatte Büyük Bir Düşüş Yaşadı - Haberler - indir.com

Bitcoin Son 24 Saatte Büyük Bir Düşüş Yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-18 11:16:18
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Popüler kripto para birimleri olan Bitcoin, Ethereum ve Ripple için son 24 saat içerisinde ciddi düşüşler yaşandı. Oldukça değer kaybeden bu para birimleri için yatırım yapanlar yaklaşık 1 aylık kazançlarını kaybettiler. Güney Kore bölgesinde Bitcoin yasaklanması gündeme gelirken bu durum para birimini oldukça zor bir duruma soktu ve değeri ise 11 bin dolardan işlem gördü. Özellikle ülke hükümetlerinin bu para birimi hakkında devreye soktukları düzenlemeler, para biriminin ömrü hakkında oldukça büyük tehditler oluşturuyorlar.

İlk olarak New York bölgesinde yaşananlar sonrasında uzak doğu ülkelerinde bu sanal para birimleri hakkında yeni yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Ülkelerin hükümetleri ve merkez bankaları bitcoin, ethereum ve ripple gibi sanal para birimlerinin regülasyona uygun olmasını istiyor. Bu isteğe uymayanların ise ticaret yasağı ile karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor. Aralık ayı içerisinde 20 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkan ancak 1 ay gibi bir sürede yüzde 50 değer kaybı yaşayan sanal para birimi için ülkeler neden düzenlemeler istiyor dersiniz.

Bu noktada ise kripto paraların özgür olmasından ötürü hükümetler ise bu duruma güvenlik olarak bu sistemi getiriyorlar. Kara para aklamanın önüne geçilmesi adına bu yasal düzenlemelerin faydalı olacağı görüşü daha olumlu gözüküyor diyebiliriz.





PAYLAŞ