Bitcoin Nedir?, Nasıl Çalışır? - Haberler - indir.com

Bitcoin Nedir?, Nasıl Çalışır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle 2017 senesinde adını sıkça duyduğumuz Bitcoin nedir ve Bitcoin ne işe yarar gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız. Son dönemlerde internet ortamında biraz vakit geçirdiyseniz çoğunuz sanal para yada kripto para gibi terimleri duymuşsunuzdur. İşte bu para birimlerinden birisi olan Bitcoin ise çıktığı günden beri bu yıl müthiş bir yükseliş göstererek değerini oldukça fazla katladı. Birçok isim bitcoin zengini olurken zamanında bitcoin'i çok ucuza satan kişilerin haberlerini de görür olmaya başladık.

Özellikle son günlerde bir hayli yükselişe geçen Bitcoin 20 bin dolar seviyelerine ulaştı ve değer düşük iken Bitcoin alan kullanıcılar şuan birer Bitcoin zengini oldu diyebiliriz. Ayrıca değerinin yükselmesinin devam edeceği düşünülen Bitcoin için hala yatırım yapmayı düşünen kullanıcılar bulunuyor.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin para birimi ilk defa 2009 yılında üretilen bir dijital para birimidir. Bu para birimi e-posta zinciri ile oluşturulmuş ve merkezi bulunmayan bir teknoloji olarak geliştirilmiş durumda.

Bitcoin Çalışma Sistemi Nedir?

Herkese açık bir hesap defteri üzerinde çalışan Bitcoin, 'blockchain' olarak da adlandırılıyor. Bitcoin oluşturmak için kullanıcıların ağ üzerinden bloklar oluşturması ve her blog için kriptografik olarak bilgisayar işlemci güçlerini kullanmaları gerekiyor ve bu blockchain ise yeni zincire ekleniyor. Kullanıcı ise bu ağı aktif ve sürekli işler bir şekilde tutarak Bitcoin üretmiş ve dolayısıyla para kazanmış oluyor.





PAYLAŞ