Bitcoin İle Alakalı Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Temel Bilgi! - Haberler - indir.com

Bitcoin İle Alakalı Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Temel Bilgi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-26 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakomato ismini kullanan bir yazılımcı tarafından kuruldu. O günlerde, pek değeri olmayan sanal para Bitcoin'in şimdiki değeri, 20 bin dolara ulaşmış durumda. Bitcoin ilk çıktığında satın alan birçok kişi, şimdi zengin oldu. Son zamanlarda gündemi sık sık meşgul eden sanal para Bitcoin hakkında birçok kişinin bilmediği 5 temel bilgi;

Bitcoin'in kaynağı sınırlıdır

Bitcoin üretimi bilgi işlem teknolojilerinin aracılığıyla gerçekleşir çünkü; bitcoin yazılım tabanlı bir değerdir. Yani her Bitcoin üretiminde, bilgiler yeniden işlenir. Bunun da bir sınırı bulunuyor ve yazılım temellerine bakıldığında bu sınırın 21 milyon olduğu söyleniyor. Günümüzde ulaşılan Bitcoin miktarına bakıldığında bunun 16 milyon olduğu biliniyor. Bitcoin  milyona ulaştığında değerini koruması için, canlı olarak alım satımlarda kullanılması gerekecek.

Bitcoin'i kimin bulduğu ve ürettiği bilinmiyor

Bitcoin, Satoshi Nakomato takma adını kullanan bir yazılımcı tarafından kuruldu. Sanal parayı kimin kurduğu ve ürettiği konusunda bir bilgi paylaşılmadı. Bu konuda ortaya bazı iddialar atılsa da, hiçbiri doğrulanamadı. Harvard ekonomisti Kenneth Rogoff, Bitcoin üreticisinin anonim olmasından, hükümetlerin faydalanabileceğini ve bu işi yapabileceklerini söylemişti.

Bitcoin için henüz hiçbir devlet resmi yasak getirmedi

Kısa bir süre önce ülkemizde Bitcoin için haram olduğuna dair diyanet açıklama yapsa da, hiçbir devlet tarafından yasal olarak yasaklanmadı. Fakat bu durum hiçbir zaman herhangi bir kuralın resmi olarak gelmeyeceği anlamına gelmiyor.

Bitcoin üretimi, ciddi bir elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor

Bitcoin madenciliğinde, ciddi bir elektrik enerjisi harcanıyor. Çünkü, bu yoğun süreçte şifreleme sistemlerinin çalışması için oldukça gelişmiş bilgisayar donanımları kullanılıyor.

Bitcoin kredi kartı ve nakitlerin yerine kullanılabilir

Bazı teknoloji dünyasınan bilinen kişiler ve ekonomistler, ilerleyen zamanlarda Bitcoin'in kredi kartı ve nakitler yerine kullanılmaya başlayabileceğini savunuyor. Uzmanlar, bu durumun önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini söylüyor.





PAYLAŞ