Bitcoin İkiye Bölündü, Bitcoin Cash ve Klasik Bitcoin Farkları Neler? - Haberler - indir.com

Bitcoin İkiye Bölündü, Bitcoin Cash ve Klasik Bitcoin Farkları Neler?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-03 15:00:37
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Son zamanlarda dijital ortamda ve sanal alemde adını sıkça duyduğumuz sanal para birimi olan Bitcoin hakkında yeni gelişmeler mevcut. Alım gücü bir hayli artan Bitcoin ikiye bölündü ve artık para birimi olarak piyasadaki yoluna devam edecek. İkiye bölünen bu sanal paranın artık alım ve satımları tamamen değişti ve para birimleri arasında değerler bir hayli fark gösterebiliyor. 10 Yıldır artış sağlayarak yoluna devam eden sanal para birimi Bitcoin, fikir ayrılığı neticesinde iki farklı para birimine dönüşmek zorunda kaldı. Artık piyasada Bitcoin Cash (BCC) ve Bitcoin Classic (BTC) olarak iki farlı para birimini göreceğiz.

Blok değeri 150 GB üzerini aşan Bitcoin'de yapılan işlemler bir hayli yavaşlamıştı. Tek bir transfer işlemi bile yaklaşık 20 dakika gibi bir süre alıyordu. Para biriminin yapmış olduğu bu yeni hamle ile transferlerinde rahatlaması bekleniyor. Analistlere göre ise Bitcoin'in bu bölünme işlemi gerçekleşmiş olmasaydı, gelecekte transfer işlemleri saatler sürebilirdi. Şuan için tüm bitcoin sahipleri ellerinde bulunan Bitcoin'leri dijital cüzdana aktarıp tüm para birimi Bitcoin Cash ile değişecek ve yola böyle devam edilecek. Bitcoin'leri kağıt üzerinde yer alanlar ise herhangi bir kayıp yaşamadan piyasada devam edecekler.

Bitcoin Cash için ise Bitcoin'in alternatif bir para birimi olarak nitelendirebiliriz. Klasik Bitcoin yaşanan bu durumlardan sonra yüzde 6'lık bir düşüş yaşayarak 2710 dolar seviyesine düştü. Yeni para birimi Bitcoin Cash ise henüz çok yeni olmasıyla beraber şuan için 423 dolar seviyelerinde bulunuyor. Yakın zamanda bu para birimlerinin piyasadaki yollarını göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ