Birleşik Devletler'in oyun marketini, dijital oyunlar oluşturuyor - Haberler - indir.com

Birleşik Devletler'in oyun marketini, dijital oyunlar oluşturuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 14:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

The Entertainment Software Association (The ESA) belirli periyodlarla oyun sektörünün bazı gerçeklerini ortaya koyan raporlar yayınlıyor. Ekibin temel olarak baz aldığı yer Birleşik Krallık. Bunun nedeni; ekibin bu sınırlar içerisinde varlığını sürdürüyor olması. The Entertainment Software Association oyun severler için hazırlamış ve yayınlamış olduğu rapora göre ekibin etkin olduğu sınırlar içerisinde, oyun marketinin %74 kadarını dijital oyunlar oluşturuyor.

2010 senesinde 17.5 milyar dolar değerinde olan Birleşik Devletler oyun sektörü, 2016 senesine geldiğimiz zaman 24.5 milyar dolara yükselmişti.6 sene sonunda hatrı sayılır bir yükseliş göstermiş durumda. Elbette bu duruma teknolojik aksesuarlar ve sanal gerçeklik başlıkları gibi ürünleri de eklersek sektörün değeri 30 milyar doları buluyor. Ama elbette bu süreç her zaman olumlu bir şekilde ilerlemiyor.

Oyun sektörünün bu kadar revaçta olduğu şu günlerde kutulu oyunların durumu pek iç açıcı değil, neredeyse tüm platformlarda dijital oyunlar kutulu oyunları ezip geçmiş durumda. Sektörde şu an %74'lük bir alana sahip olan dijital oyunlar, 2010'dan beri hatrı sayılır bir düşüş yaşamadan, sürekli olarak gelişmeye devam etti. Elbette  dijital oyunlar kategorisine, ek paketler, mobil oyunlar, üyelik bazlı oyunlar da dahil ediliyor. Video oyunu sektörü, son günlerde yaklaşık 65bin kişiye iş imkanı sunuyor Birleşik Krallık'ta. Oyun piyasasının daha da değerlenme ihtimalı epey fazla. Oyun firmaları, geliştiriciler, oyuncular durumdan memnun görünüyor.





PAYLAŞ