Bir Kişinin Instagram Hikayelerimizi Görmesini Nasıl Engelleriz - Haberler - indir.com

Bir Kişinin Instagram Hikayelerimizi Görmesini Nasıl Engelleriz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-23 11:08:10
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram?a bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Hikaye paylaşma özelliği gelmiş ve bu özelliğin Snapchat?den aşırılması ile alakalı eleştirilerde yapılmıştı. Öyle ki Facebook hızını kesmedi ve bu hikaye paylaşım özelliğini önce Messenger uygulamasına daha sonra WhatsApp uygulamasınada getirerek seriyi tamamladı diyebiliriz. Instagram?a hikayeler özelliğinin gelmesi ile beraber yeni gizlilik ayarlarıda gün yüzüne çıktı diyebiliriz. Öyle ki Instagram hikayelerinize çektiğiniz resimleri yada o anlık görüntüleri çekip paylaşabiliyorsunuz. Takipçileriniz ise bu paylaşımlarını görüyor ve ne zaman paylaştığınızdan da haberdar oluyor. Bu rehber içeriğimizde ise sizlere bir kişinin Instagram Hikayeleri?nizi görmesini engellemek için yapmanız gerekenlere bakacağız.

Hikayelerinizi takipçilerinize paylaşıyorsunuz, ancak takipçilerinizin arasında bu hikayenizi görmesini istemediğiniz bir kullanıcı var ise işler değişiyor. Bu noktada bu kişinin hesabını engellemeden sadece sizin hikayelerinizi görmemesini sağlayabilirsiniz. Gelin şimdi bu işlemler için yapılması gereken aşamalara bakalım.

Bir Kişinin Instagram Hikayelerinizi Görmesini Engellemek

İlk olarak bir hikaye paylaşımınız bulunuyor ise profil fotoğrafınıza basarak bu hikaye ekranını açın. Burada hikayenizi göreceksiniz ve alt kısımda bulunan butona yada üç noktalı seçenekler kısmına dokunun. Burada gelen seçenekler arasında Story Settings yani Hikaye Ayarları seçeneğini göreceksiniz. Hikaye ayarlarına erişerek gelen ekranda Hide Story From seçeneğine girin. Burada sizin takipçi listenizi göreceksiniz. Buradan hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri gizleyebilirsiniz.

Kişi listesinde seçtiğiniz kişiler artık hikayenizi göremeyecek ve önümüzdeki zamanlarda paylaşacağınız hikayelere dahi erişemeyecektir. Diğer bir yöntem ise profilinize girip oradan ayarlar ikonuna basıp ayarlar menüsüne ulaştığınızda buradan Hesap ve uygulamalar menüsü adı altında bulunan Story Settings kısmına girin. Yine aynı işlem olarak hikaye ayarları bölümünden Hide Story From kısmına girip buradan hikayenizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçebilirsiniz.

 





PAYLAŞ