Bilmeniz Gereken Windows 10 Özellikleri - Haberler - indir.com

Bilmeniz Gereken Windows 10 Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft'un en son ve en işlevsel özelliklerin yer aldığı işletim sistemi olan Windows 10 üzerinden birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. 32 yıldır piyasada varlığını sürdüren Windows işletim sistemleri birçok farklı özelliklere ve detaylara sahip durumdalar. Şimdi ise sizlere en son sürüm olan Windows 10'da az duyulan ancak yararlı olan özelliklerden sizlere bahsedeceğiz. Birçok kitle bu özellikleri bilsede bazı kısımlar ise Windows'un kendi içerisinde sunduğu çözümler yerine üçüncü parti uygulamaları tercih ediyorlar. Gelin şimdi işe yarar bazı Windows 10 araçlarına ve uygulamalarına göz atalım.

Windows 10'da Medya Yayınlama

Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız ve birde TV'niz var ise video gibi çeşitli içerikleri büyük ekranlarda yansıtarak izlemek isteyebilirsiniz. Bu noktada ekstra bir programa gerek kalmadan Microsoft'un Windows işletim sistemleri için sunmuş olduğu DLNA adlı video ve medya yayınlama aracı tamda size çözüm sağlayacaktır diyebiliriz. Windows arama bölümüne 'Medya Akışı' aramasını gerçekleştirerek gerekli olan talimatları izleyerek medya aktarımını sağlayabilirsiniz.

Windows 10'da Ev Ağında İçerik Paylaşımı

Bir ev içerisinde birden fazla bilgisayara sahipseniz bu cihazlar arasında film, müzik yada dosya gibi içerikleri aktarmanız oldukça basit olacaktır. Ayarlar bölümünden Ağ-İnternet sekmesine erişerek oradan Windows üzerinden dosya ve cihazları yerel ağ bölümünde paylaşabileceksiniz. Ortak bir güvenlik şifresi belirleyerek iki cihaz arası dosya aktarımını aynı ağ üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.

Windows 10'da Kolay Ekran Kaydı

Ekran kaydı almak için Windows 10 cihazınızda ekstra bir programa ihtiyaç duymanıza gerek kalmayacaktır. Oyun kayıtları için tasarlanmış olan bir işlevsel özellik bulunmaktadır. Kaydını alacağınız ekranı açtıktan sonra Win + G kombinasyonlarına basarak açılan bölümde gerekli kayıt ayarlarını yapabilir ve sonrasında ise ekran kayıdını başlatabilirsiniz.





PAYLAŞ