Bill Gates'in Yaptığı Hatalar - Haberler - indir.com

Bill Gates'in Yaptığı Hatalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-07 15:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Bilgisayar dünyasının dev yazılım şirketi Microsoft'un kurucusu ve sahibi Bill Gates hala endüstrinin en büyüğü ve sektöre yön vermeye devam ediyor. Bill Gates böyle bir imparatorluğu kurarken hiç hata yaptı mı, yoksa her hamlesi kusursuz muydu?' İşte cevaplar:

Tekelcilik suçlamaları: Bill Gates'in kurduğu Microsoft pazarın tek hakimi haline geldi ve dev şirketin başı anti-tekel davalarıyla derde girdi. 18 Mayıs 1998'de başlayan süreçte Microsoft zor yıllar geçirdi.

Açık kaynağa karşı: Bill Gates açık kaynak kodlu yazılımlara hiç prim vermedi. Fortune dergisine verdiği röportajda, açık kaynağa karşı ücretli yazılımların korsan sayesinde tutunacağını söylemişti.

Güvenlik sorunları: Windows işletim sistemi Bill Gates'i dünyanın en zengin adamı yaptı ama büyük paralar kazanan şirkete düşmanlık da çoktu. Windows'taki sorunlar, özellikle de kullanım kolaylığının güvenliğe alternatif olarak seçilmesi devamlı eleştiri kaynağı oldu.

Windows Mobile: Bill Gates, mobil işletim sistemi konusunda yeterince özgün bir fikir ortaya koyamadı. Windows Mobile'ın başarısızlığı Microsoft'un akıllı cep telefonları furyasında çok geç kalmasına sebep olacaktı. Minyatür Windows yerine sıfırdan bir işletim sistemi geliştirilmeliydi.

DOS'un ölümü: DOS işletim sisteminin ölmesine izin verdi. Oysa Windows'a alternatif ikinci bir işletim sistemi olarak geliştirmeyi ve pazarlamayı sürdürebilirdi.

Bulut bilgi işlem:  Bill Gates Windows'a o kadar yoğunlaşmıştı ki gelecekte yani bugün günümüzde önem kazanacak bulut bilgi işlem sistemlerinin önemini fark edemedi.

Başarısız işletim sistemleri:  Windows Millennium gibi başarısız işletim sistemlerinin piyasaya sürülmesine izin verdi. Her işletim sisteminde donanım ihtiyaçları arttı.

Arama hizmetleri: Microsoft gücünün doruğundayken internet hizmetlerine hiç önem vermedi. Arama hizmetlerinde ortaya başarılı bir proje koyamadı. Bunun sonucunda da bugün Google gibi bir dev ile karşı karşıya kaldı ve pazar payından en ufak bir parça için bile milyar dolarlar harcamak, büyük bir mücadele vermek zorunda kaldı.

Zune: Microsoft Zune büyük bir hata oldu. Geliştirmek için harcanan paralara karşılık kar elde edemedi. Taşınabilir eğlence aygıtlarında Apple iPod türevleri ile piyasayı silip süpürdü. Bill Gates şirketin bu alandaki faaliyetlerine önceden yön verebilecek konumdaydı.

Tabletler: Bill Gates'in zamanında başlayan tablet bilgisayar projeleri hiçbir zaman ortaya doğru düzgün bir ürün koyamadı. Teknoloji yeterince gelişmemiş olabilirdi ancak yıllar sonra da bu zaaf devam etti.

 





PAYLAŞ