Bilgisayarım yavaşladı, ne yapmalıyım? - Haberler - indir.com

Bilgisayarım yavaşladı, ne yapmalıyım?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 13:05:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Bilgisayarınız sürekli donuyor ve yavaşlıyor hatta bazen kilitleniyor ise işte çözümleri burada yer almaktadır. Bilgisayarlar zamanla yıpranan makinalar'dır. Belli bir zaman sonra bakım ister. Eğer bu bakımı yapmazsanız donar,kapanır,ısınır,hatta yanar. İşte bilgisayarınızı hızlandıracak çözüm önerileri;

Temizlik uygulaması kullanın; Eğer cihazınızı uzun süredir bir program aracılığı ile temizlemiyorsanız bir yazılım yardımı ile bilgisayarınızı temizleyin.

Bilgisayar Hızlandırma

Her Programı Kurma!

Bilgisayarınızı temizleyeceğim diye dahada berbat edebilirsiniz. Temizlemek için bilinen yazılımları kullanın eğer bilmediğiniz sayfalardan indirilen bir yazılım ile temizlik yapmaya çalışırsanız bu sistemi dahada bozabilir.

Bilgisayarını Belirli Aralıklarla Dinlendir!

Eğer sürekli bilgisayar başında çalışıyorsanız ve edit programları ile uğraşıyorsanız bilgisayarınız daha fazla yıpranabilir. Eğer sürekli çalışan bir yazılım ile meşgulseniz bilgisayarınızı belirli aralıklarla kapatarak dinlendirin.

Asla Fişini Çekme!

Bilgisayarınız kapnmadan fişini çerkerseniz bu bilgisayarını çok derinden etkileyebilir belkide farkında olmadan ömrünü 1 yıl azaltmış olabilirsiniz. Fişinden direk çekildiği zaman veriler yarıda kalabilir. Veri kaybı yaşayabilirsiniz bu yüzden bilgisayarınızın kapanmasını bekleyiniz.

 





PAYLAŞ