Beacon Temelli Şehir Tanıtım Uygulaması - Haberler - indir.com

Beacon Temelli Şehir Tanıtım Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-24 14:28:16
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Hayatımızın her alanında kullandığımız teknoloji her geçen gün günlük yaşamımızı kolaylaştıracak yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Her sektöre giren teknoloji bu sefer de turizm sektöründe kendini göstererek gelecek olan yeniliklerin habercisi olmayı başardı. Hangi sektörde kullanılırsa kullanılsın faydalı olan teknolojinin turizm sektörüne getirdiği yeniliği merak ediyorsanız, yazımızda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Akıllı Şehir Platformu

İki dev sektör birleşince haliyle ortaya da güzel işler çıkıyor. Teknoloji ve turizm sektörleri birleşerek oluşturulan proje pek çok insanın hayatını kolaylaştıracağa benziyor. Step to city yani Akıllı şehirler platformuyla karşımıza çıkan uygulama Android ve IOS veri tabanlı cihazlarda kullanılacaktır. Bu projenin öncelikli amacı bir şehri ziyaret eden yerli ya da yabancı turistin en iyi deneyimi yaşamasını sağlamaktır.

Step To City Platformu

Akıllı şehir platformunun çalışması için mobil uygulamalar ve sensör( beacon) temelli bir platform inşa edilerek şehirlerin içinde yer alan önemli turistik yerlere step to city sensörleri yerleştirildi. Bu sensörler sayesinde turistik alan hakkında 6 farklı dilde bilgi verilebilecektir. Metin, ses ve video formatlarını 6 dilde sunan proje ilk olarak Kayseri'de uygulanmaya başlandı. Projenin kapsama alanı içinde Kayseri'den sonra Kapadokya, İstanbul, Sivas, Ankara, İzmir,  Yozgat'ta yer alacaktır. Step To city beş ortaklı proje olarak hayata geçti. Step to city Teknoloji ve Tanıtım A.Ş'nin yöneticisi Kürşat Demirezen proje hakkında verdiği bilgiye göre step to city sensörleri yurtiçinde sadece turizm eserlerini değil aynı zamanda yeme- içme mekânlarını, otelleri ve sağlık kuruluşlarını da kapsıyor. Aynı zamanda proje kapsamında Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak olan dergi de bulunuyor. Projenin yurtdışındaki ülkelerde de uygulanabilmesi için görüşmeler yapılmaya başlandı. Böylece yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da turizm alanlarını kolaylıkla görebilme imkânına sahip olacaksınızdır. Kürşat Demirezen Step to city projesinin uygulamaya koyulduğu andan itibaren mobil uygulamalarına ödeme sistemlerinin de entegre edilmesi üzerinde çalışıldığını belirtti. Şimdilik mobil ve web alanında geliştirilmeye devam eden proje ilerleyen günlerde yeniden karşımıza çıkacaktır.

 





PAYLAŞ