Başakşehir'de Yenilikçi Fikirler Yarışacak - Haberler - indir.com

Başakşehir'de Yenilikçi Fikirler Yarışacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-30 08:26:13
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Başakşehir Belediyesi bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği  Living Lab İnovasyon Yarışması'nı başlattığını duyurdu. Özgün fikirlerini ortaya çıkarmak isteyenler, Living Lab İnovasyon Yarışması sayesinde bunu başarabilecekler.

Başakşehir Belediyesi, düzenleyecek olduğu Living Lab İnovasyon Yarışması'yla, özgün, yenilikçi fikirlere, farklı tasarımlara sahip kişilerin kendisini tanıtmasına imkan tanıyor. Yarışma, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasındaki işbiriliği ile gerçekleştiriliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Living Lab İnovasyon Yarışması'yla, farklı fikirler üretebildiğine inanlar, kendisine yarışmada yer bulabilecekler. Yarışmaya katılabilmeniz için sizden istenen,  ilköğretim, ortaöğretim veya üniversite öğrencisi olmanız. Yarışmada gözetilen amaç, okuyan öğrencileri farklı ve özgün düşüncelere yönlendirebilmek. Belediye tarafından geliştirilen Living Lab projesi, Başakşehir'de yaşayanların ve çalışanların hayatlarını kolaylaştıracak imkanlar sunabilmek için tasarlanmış bir projedir. Projenin tasarlandığı merkezde, burada yaşayan insanlara teknolojik aletleri deneme imkanı da tanınıyor.

Farklı projeleri olan, özgün düşünceleri olduğuna inanan öğrencilerin bunları açığa çıkarabilmesi için, Başakşehir Belediyesi fırsat sundu. İlkokul, ortaokul ve üniversite öğrencilerinin katılacağı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Living Lab İnovasyon Yarışması, öğrencilerin yenilikçi fikirlerini gün yüzüne çıkarmasına olanak tanıyor. Belediye, yapmış olduğu bu yarışmayla, öğrencileri yenilikçi düşüncelere teşvik etme yolunda da ilerlemek istiyor. Aynı zamanda Başakşehir Belediyesi bu yarışmayla, öğrencilerin teknolojinin sunduğu her nimetten faydalanmasını, bunları kullanmasını da sağlamayı amaçlıyor.  Genel olarak bu yarışmadaki hedef, özgün tasarımlı, farklı ve yenilikçi projelerin önünü açmak, ihracatçı firmalarının dünya piyasalarında rekabet gücünü arttırmak olarak tanımlanıyor. Yarışmaya katılım koşullarına bakarsak şunları sıralayabiliriz. Yarışmaya öğrenciler katılabiliyor ve isterseniz grup halinde, isterseniz bireysel fikirlerinizle yarışmada yer alabiliyorsunuz. Yarışmayı kazandığınız takdirde ise staj imkanı ve teknolojik ürünlerden oluşan hediyelere sahip olma şansını elde edebiliyorsunuz.

Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği Living Lab İnovasyon Yarışması'na katılmak için, www.basaksehir-livinglab.com sitesine girerek, buradaki formu doldurmanız gerekiyor. Eğer bu projeye katılmak istiyor fakat desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, belediye size bu anlamda da yardım sağlıyor. Aynı zamanda bu bağlamda kurs ve seminer fırsatları da size sunuluyor. Eğer yarışmaya katılmak istiyorsanız, 14 Ekim 2016 tarihine kadar verilen linke girerek, formu doldurabilirsiniz. Böylece farklı fikirlerinizi ve yenilikçi düşüncelerinizi daha fazla kişiye duyurma imkanını yakalayabilirsiniz.

 





PAYLAŞ