Avrupa Komisyonu Google'a yine ceza kesmeye hazırlanıyor! - Haberler - indir.com

Avrupa Komisyonu Google'a yine ceza kesmeye hazırlanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 14:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Google, bu alanda büyük adımlar atıyor ve bu adımlar zaman zaman rakiplerinin zor durumda kalmasına neden olabiliyor. Teknolojinin neredeyse her alanından faaliyet gösteren şirket, akıllı telefon sektöründe de yer alıyor. Bilindiği üzere, Google Android işletim sisteminin sahibi olmasının yanı sıra, ürettiği akıllı telefonlar da mevcut. Google'ın bu sektördeki hakimiyeti, Avrupa Komisyonu'nun işe el atmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Avrupa Komisyonu, Google akıllı telefon sektöründe haksız rekabete yol açtığını savunuyor ve bu nedenle de teknoloji devine ciddi bir ceza kesmeye hazırlanıyor.

Google'a birkaç milyon dolarlık ceza kesilecek!

Google'a ilerleyen günlerde Avrupa Komisyonu tarafından birkaç milyon dolarlık bir ceza gelecek. Avrupa Komisyonu, bunun nedeni olarak Google'ın tekel olma yolundaki adımlarının rekabet ortamını yok ettiğini öne sürüyor. Google'ın özellikle Android işletim sistemi ile rekabeti azalttığı düşünülüyor. Nedeni ise Haritalar, Gmail, Arama Motoru gibi ön hizmetleri, kullanıcılara Android'le birlikte yüklü olarak sunması. Hatta Windows Phone'un sektörde tutunamamasının nedeni olarak da Google gösteriliyor. Avrupa'daki web aramalarının yüzde 90'ı Google'ın elinde bulunuyor. Bundaki en büyük etkenin Android'de Google arama motorunun yüklü olması olduğu düşünülüyor.

Rakipler, bu cezanın Google'ın yerini sarsamayacağını düşünüyor. Reuters'a konuyla ilgili konuşan CSS Insight analisti Geoff Blaber, 'Karar ne olursa olsun, üreticiler cihazlarında tamamen Android'e bel bağladıkları için dramatik bir değişim yaşanmayacaktır.' açıklamasında bulundu.





PAYLAŞ