Asus Zenfone AR Özellikleri Belli Oldu! - Haberler - indir.com

Asus Zenfone AR Özellikleri Belli Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-09 13:21:50
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Asus'un CES 2017 kapsamında tanıtması beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli Zenfone AR, Qualcomm sayesinde önceden gözüktü. Mobil arttırılmış gerçekçilik platformu olan Tango ve Google'ın Daydream platformlarını destekleyen ilk akıllı telefon olacak. Ayrıca Google'ın Tango uygulamasını destekleyen Lenovo Phab Pro'dan sonra ilk cihaz Asus Zenfone AR olacak.

Zenfone AR akıllı telefon modelinin teknik detaylarına biraz bakacak olursak, model gücünü Snapdragon 821 işlemcisinden alacak ve Tango ile optimize edildiği söylenen bu işlemci ile beraber 6 GB yada 8 GB RAM olacağı söyleniyor. 2K yani 1440x2560 piksel çözünürlüğe sahip 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelecek olan model tıpkı Samsung cihazlar gibi Super AMOLED ekran kullanacak.

Android 7.0 Nougat işletim sisteminin beraberinde geleceği yeni amiral gemisinde hareket algılama ve derinlik algılama özellikli 23 megapiksellik bir ana kamerası bulunuyor. 2017'nin ikinci çeyrek diliminde satışa sunulması bekleniyor. Google şuan için Zenfone AR modelinde herhangi bir Tango yada Daydream ortak çalışmaları bulunmuyor. Ancak Zenfone AR modeli tıpkı Pixel XL modeli gibi Google'ın Daydream View kılıfına sığabilecek.

Mobil gerçekçilik deneyimi sunacak olan Tango için de, Asus'un varolan uygulama sayısını arttırmak için Google ve diğer üreticiler ile iletişime geçtiği belirtiliyor. Şuan 30 gibi bir uygulama desteği bulunan Tango, içerisinde Amerika'da bulunan doğa tarihi müzesinin sanal dinazor gösteriside bulunuyor. Asus, mobil platformda AR teknolojisini kullanarak kullanıcılarına sanal gerçekçilik deneyimlerini VR'da olduğu gibi sunmayı hedefliyor.

Ancak bu durumun günlük kullanımda ne gibi farklılıklar getireceği henüz bilinmiyor. Durumlar böyle olurken kullanıcılar ücretli uygulamalarada ödeme yapma durumunda kalıyorlar. Bakalım yeni amiral gemisi bu yeni teknoloji ile piyasada adından bahsettirecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ