Asseco'nun Sanal POS Girişimi Paratika BDDK Lisansı Aldı - Haberler - indir.com

Asseco'nun Sanal POS Girişimi Paratika BDDK Lisansı Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-05 11:26:39
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Asseco Grubu Polonya merkezli olan Polonya merkezli olan yazılım şirketidir. Şirket bünyesinde yapılan her çalışmada kullanıcıların rahatı ve güvenliği düşünülerek adımlar atılarak daha hızlı ve güvenli hizmet politikası güdülür. Bu doğrultuda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterirler. 2015 yılı sonlarında Asseco Grubu'nun Türkiye'de Paratika markasıyla sanal POS çalışmaları yapacağına dair bilgiler verildi. Bu bilgiler doğrultusunda Paratika BDDK lisansını alıp sektörde aktif olarak hizmet veren önemli e- ödeme şirketleri arasına katılmış bulunmaktadır.

Asseco SEE Paratika'nın Çatı Şirketi

Güney Doğu Avrupa'nın hizmet ve yazılım gelirleri alanında en büyük şirketlerinden birisi olan ve Türkiye'nin de önde gelen e-ticaret firmalarına ve önde gelen bankalarına hizmet sunmaya devam etmektedir. Şirket Paratika'nın çatı şirketi Asseco SEE her geçen gün hizmet çıtasını daha yükseltmektedir. 17 yıllık bilgi birikimine sahip olan firma, Türkiye'de Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. şirketiyle hizmet vermektedir. Marka aynı zamanda sanal POS ayağında Paratika markasını kullanmaktadır. Paratika ülkemizde 6493 sayılı kanunun gerektirdiği şartlarda hizmet vermektedir. Ülkemizde sanal POS çözümü sunduğunu ifade eden marka tek panelden ve tek fiyatlama ile mutabakat kolaylığı ile paket sunmaktadır.

Hatice Ayas ve çalışmaları

Nestpay genel müdürlüğü yapan Hatice Ayas e- ticaret yapmak isteyen tüm firmalara sanal POS çözümü sunmak istediklerini bildirdi. Bu çalışmayla birlikte Hatice Ayas hem e- ticaret firmalarına hem de son kullanıcılara faydalı hizmet sunmayı amaçladıklarını söyledi.  BDDK'nın 6493 sayılı' Ödeme ve menkul kıymet mutabakat Sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları' kanunu gereğince lisans sağlamayan Payal, ülkemizdeki hizmetlerini durdurup sektördeki dengelerin değişmesine neden oldu. Ülkemizde uygulanan yeni kanunun gereğini yerine getiren şirketlerin sayısı da her geçen gün giderek artmaktadır. Paratika.com bunlardan birisidir. Paypal geri döndüğünde pazara nasıl hâkim olacağı merak konusudur. Asseco SEE 2009 yılının Ekim ayından bu yana, Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören halka açık şirkettir. Ve şirketin 40 ülkede 10 binden fazla çalışanı da bulunmaktadır.







PAYLAŞ