Apple'ın Reklam Engelleyicisi Milyonlarca Dolar Zarara Sebep Oldu - Haberler - indir.com

Apple'ın Reklam Engelleyicisi Milyonlarca Dolar Zarara Sebep Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-10 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın tarayıcısı olan Safari için getirmiş olduğu yeni ITP özelliği ile reklam engellemek mümkün oluyor. Ancak yeni gelen bilgilere göre reklam şirketlerinin reklam verenleri kaybetmesine olanak sağlayan bu durum sonrasında şirketlerin milyonlarca dolar zarar etmesine sebebiyet verdi. Apple her alanda gerek iPhone cihazları gerekse tablet tarafında iPad modelleri ile üst seviye satışlar gerçekleştirmeyi başarıyor. Ancak internet tarayıcısı tarafında pazarda yüzde 15 seviyelerine dahi erişebilmiş değil. Apple ise bir süre önce Akıllı İzlenme Koruması adlı bir özellik getirdi ancak beklenen yükselişi sağlayamadı.

Bu yeni gelen ITP'nin bir anlamda reklam engelleme özelliğine sahip bir sistem diyebiliriz. Kullanıcıların reklam şirketleri tarafından izlenmesini koruyarak Apple üzerinden veri toplanmasının önüne geçiliyor. Ancak reklam verenler ise kullanıcılara özel reklam gösteremedikleri için bir gelir kaybı yaşıyorlar. Haziran ayında ilk defa ortaya çıkan bu özellik sonrasında reklam verenlerin bazı düşünceleri olmuştu. Şimdi ise reklam şirketlerinin milyonlarca dolar zarar yaşadıkları ortaya çıktı.

Şirketler bu noktada ITP'i aşmaya çalışırken, diğer yandan ise Apple şirketi ile bir uzlaşma yolu arıyorlar. Bazı analistler ise ITP'nin tüm reklam piyasasını etkileyeceği görüşünde bulunuyorlar. Birçok şirket tarafından ITP için ortak mailler ve mektuplar yayınlanmaya başlandı. Durum böyle olunca Apple'ın nasıl bir hamle izleyeceğiniz göreceğiz.





PAYLAŞ