Apple'ın Piyasa Değeri 700 Milyar Doları Geçmiş Durumda! - Haberler - indir.com

Apple'ın Piyasa Değeri 700 Milyar Doları Geçmiş Durumda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-20 16:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Apple şirketi geçtiğimiz salı günü büyük bir rekora imza attı. Yani ABD piyasalarında şirketin hisseleri Salı günkü kapanışta 122 dolara çıkınca, piyasa değeri de 711 milyar dolara yükseldi.

Apple'ın hisse senetleri bugün 134.54 doların üzerinde işlem görerek, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Şu an Apple'ın piyasa değeri 710 milyar doları aşmış durumda ve bu da demek oluyor ki dünyanın en değerli şirketi Apple. Şirket değeri olarak Apple'ın en yakın rakibi ise Google'ın ana şirketi olan Alphabet ikinci sırada bulunuyor. Alphabet'in şu anki piyasa değeri de yaklaşık olarak 575 milyar dolar. Üçüncü sırada Microsoft yer alıyor ve piyasa değeri 500 milyar dolar.

Apple, ABD tarihinde bir firmanın eriştiği en yüksek piyasa değeri rekorunu kırmış bulunuyor. Ve rakiplerini de açık ara geçmiş durumda. Apple'ın hisseleri dün 122.15 dolar seviyesine yükselirken, firmanın piyasa değeri de 710.7 milyar dolara ulaştı.

Bu başarıyı gösteren, Apple'ın hisse senetleri günümüze kadar olan zaman içinde en yüksek kapanış fiyatı olan 133.29 doları Pazartesi günü görmüştü. Bu piyasa değerinin yükselmesi ise hemen bir gün sonra gerçekleşti. 2001 yılından bu yana, şirketin son dört ayda hisse senedi istikrarlı bir şekilde yükselişe geçmiş durumda.

Steve Jobs'un ölümünün ardından Apple'ın yönetimini devralan CEO Tim Cook görevini hakkıyla yapıyor diyebiliriz. Hatırlarsanız Tim Cook, göreve geldiği zaman Apple'ın piyasa değeri 350 milyar dolardı. Yani Tim Cook döneminde şirket piyasa değerini iki katına çıktı diyebiliriz.

Apple, dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor diyebiliriz. Ve bu da birkaç yıl içerisinde gerçekleşecek gibi.





PAYLAŞ