Apple Yüz Tanıma Teknolojisi Üzerinde Uzun Zamandır Çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple Yüz Tanıma Teknolojisi Üzerinde Uzun Zamandır Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-18 19:30:59
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın çok yakın zamanda çıkartacağı iPhone 8 ile beraber birçok yeni teknolojinin gelmeside bekleniyor. Çıkışına az bir süre kala cihaz hakkındaki sızıntı ve detaylarda bir haylı sıklaşmaya başladı. Önceki nesil iPhone serilerine göre OLED bir ekran paneli ve çerçevesiz ekrana sahip gelişmiş tasarımı haricinde modelde güçlü teknik donanım  detaylarıda yer alacak. Diğer yandan gelişmiş bir güvenlik sistemi olan yüz tanıma teknolojisinin iPhone 8 ile beraber sunulması bekleniyor. Bu noktada çerçevesiz ekranı ve home tuşu olmadan gelmesi düşünülen yeni iPhone 8'in şifresi direkt olarak yüz tanıma teknolojisi olabilir. Bu teknoloji hakkında son ortaya çıkan bilgilere göre ise Apple'ın uzun zamandır bu teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Paylaşılan yeni bilgiler doğrultusunda Apple, yüz tanıma teknolojisini geliştirmeye bu sene başlamış değil. Daha önceki zamanlardan beri Apple'ın çalıştığı ifade edilirken 3 yıl önce alınan bu patent ile yüz tanıma teknolojisinin çalışma sistemi hakkında bazı detaylar yere alıyor. Bu yüz tanıma teknolojisinin ilk detayları arasında ise çalışması için kamera ve sensörler yardımı gerekecek. Ayrıca yüz tanıması için ise 3D lazer tarayıcı teknolojisi kullanılacak. İlk etapta yüzün tüm hatları taranacak ve cihaza giriş için istenilen yüz ile bir karşılaştırma sistemde yapılacak.

Bu sayede telefona giriş için izin alınmış olunacak. Bazı görüşlere göre ise Touch ID'den vazgeçilip tamamen yüz algılama sistemine geçiş yapılabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Yakın zamanda tanıtım ile beraber tüm resmi bilgilere erişeceğiz.





PAYLAŞ