Apple Yeni AR-GE Merkezini Çin'de Kuruyor - Haberler - indir.com

Apple Yeni AR-GE Merkezini Çin'de Kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-24 09:35:51
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihazlar konusunda profesyonel olan teknoloji devi Apple'ın her yaptığı olay olmaktadır. Bir ilke imza atan Apple Asya Pasifik bölgesine adım atmaya karar verdi. Bu konuda Asya Pasifik bölgesinde ilk Ar-Ge merkezini Çin'e kurmaya karar verdi.

Apple'ın Asya Pasifik Bölgesindeki İlk Çalışması

Apple her geçen gün çalışma kitlesini genişleterek daha geniş kullanıcı kitlesine hitap etmek istemektedir. Üretimini yaptığı her cihazda kullanıcıların ihtiyaçlarına hitap etmeyi başaran Apple, bundan sonraki çalışmalarında da kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmeye devam edecektir. Tüm dünyada hizmet ağını genişletmeye çalışan marka bir sonraki hizmet ağı olarak Asya Pasifik'i tercih etti. Bu bölgede yapacağı çalışmalar için araştırma yapacak olan marka Ar-Ge merkezi olarak Çin'i seçti. AR-GE merkezini Çin'de kurma kararı alan Apple böylece kullanıcı sayısını daha da artırmayı hedeflemektedir.  Teknoloji çağında günümüzüm en popüler elektronik üreticisi olarak gündeme geçen marka bundan sonra da üretimine aynı hızla devam edeceğe benziyor.

Ar-Ge için Neden Asya Pasifik Bölgesi Seçildi?

Apple günümüz elektronik cihaz üreticileri arasında güvenilir ve kaliteli hizmet anlayışıyla ilk sıralarda yerini alır. Apple bir sonraki üretimleri için yapacağı araştırma ve üretim çalışmalarını Avrupa ve ABD'de yapmak istememektedir. Bunun da nedeni olarak bu ülkelerde düşük maliyete araştırma ve üretim yapamaması gösterilir. Marka bir sonraki çalışmalarında yapacağı araştırma ve üretme çalışmalarının düşük maliyetli olması için Ar-Ge merkezini Asya Pasifik'te olan Çin'e kurdu.

Asya Pazarlarında Gerileyen Apple Durumu Toplamaya Karar Verdi

Asya Pasifik ülkelerinde Ar-ge merkezi kurmaya karar veren Apple'ı etkileyen kararın teki düşük maliyete çalışmalar yapmak istemesi olsa da, Japonya, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde pazarlama alanında gerilemesi de etkili faktördür. Asya Pasifik pazarlarında gerileyen Apple durumu kurtarmak için Çin'de ar-ge merkezi kurmaya karar verdi.

Tim Cook Açıklaması

Kurulan Ar-Ge merkeziyle ilgili olarak Apple CEO'su Tim COOK yaptığı açıklamasa merkezin bu yıl sonunda kurulmaya başlanacağını söyledi. Çalışmalara merkez kurulduktan başlanacağını söyleyen COOK, kullanıcılara hitap eden çalışmalar olacağını belirtti.

 





PAYLAŞ