Apple web sitesine ebeveynler bölümünü ekledi - Haberler - indir.com

Apple web sitesine ebeveynler bölümünü ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 10:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çocukların sosyal medya ve akıllı cihaz kullanımı en çok tartışılan konuların başında yer alıyor. Ebeveynler konu hakkında oldukça endişeli ve artan bu bağımlılık durumu için ciddi bir önlem alınması gerektiği düşünülüyor. Bir çok firma konu hakkında yeni yapılanmalara giderek aileleri daha güvenli bir kullanım alanına taşımayı hedefliyor. Bugün öğrenilen yeni bir bilgiye göre Apple  çocuklar için yeni bir adım atmış.

Apple'ın web sitesinde artık aile özellikleri ve ebeveyn kontrolleri için özel bir sayfa var. Satın alma işlemi aracı, satın alma engelleyicisi ve zaten şirketin envanterinde olan  web sitesi kısıtlayıcı gibi mevcut araçları bir araya getirerek, ebeveynlerin çocuklarının akıllı telefon kullanımını yönetmelerini kolaylaştırıyor.

 

Apple, bu yılın başlarında, iki hissedarı tarafından eleştirildi ve şirket, genç insanlarda akıllı telefon bağımlılığının "artan halk sağlığı krizi" gibi konuları ele almaya çağırdı. Apple CEO'su Tim Cook, modern teknolojinin potansiyel risklerine değindi, kendi yeğenini bir sosyal ağda istemeyeceğini kaydetti.

Pay sahiplerinin açık mektubuna karşılık olarak Apple, telefonlarına yeni kontrolleri dahil etmeyi planladığını söyledi. Bu, çocukların erişimini engellemeye odaklanan mevcut  sistemle tamamen uzaklaştırmak yerine, ebeveynlerin çocuklarının kullanma şekilleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağladı. Ancak, bu kontrollerin neye benzeyeceğine dair henüz bir bilgi yok açılan bu yeni sekme çok fazla aktif hale getirilmemiş anlaşılan Apple konu hakkında uzun bir araştırma yapıp, yeni özelliği daha aktif bir hale geirecek.





PAYLAŞ