Apple Ürünlerinin Yanında Sigara İçmek Cihazınızı Garanti Dışı Bırakıyor! - Haberler - indir.com

Apple Ürünlerinin Yanında Sigara İçmek Cihazınızı Garanti Dışı Bırakıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Apple, uzun süredir konuşulan bir kararıyla yeniden gündeme geldi. Ürünleriyle oldukça ilgi çeken markalardan biri olan Apple, cihazlarının yanında sigara içildiği takdirde meydana gelen bir arızayı garanti dışı sayıyor. Yani Apple marka ürün sahiplerinin, cihazları arızalanırsa yanında sigara içmedikleri takdirde cihazı garantiye yollayabiliyorlar. Bu durum Apple kullanıcıları arasında oldukça konuşulan ve tartışmalara yol açan bir konu halini aldı. Bu kuralın geçerli olduğu özellikler altı çizilen ürünlerin de, iMac, Mac Pro, MacBook gibi bilgisayar ürünleri olduğu söyleniyor. Bu ürünlerde ve herhangi Apple marka bir üründe, sorun ne olursa olsun yanında sigara içildiği takdirde garanti dışında kalıyor.

Apple, sigara içildiği takdirde garanti dışında bırakacağı ürünlerine dair bir ibare de yayınlandı. Garanti şartlarında yer alan ibare; 'iMac'inizi önemli miktarda asılı toz veya sigara, puro, küllük, soba veya şömine kaynaklı duman ya da filtrelenmemiş çeşme suyu kullanan ultrasonik nemlendiricilerin bulunduğu alanlarda kullanmayın. Sigara içme, yemek pişirme, ateş yakma veya filtrelenmemiş çeşme suyu kullanan ultrasonik nemlendirici kullanmanın sonucu ortaya çıkan küçük hava partikülleri bazen iMac'inizin havalandırma açıklıklarına girer ve belirli koşullar altında iMac ekranını kaplayan cam panelin iç yüzeyinde hafif bir puslanmaya neden olur.' şeklinde.

Bu ibarenin garanti şartlarına da konulmasıyla resmileşen duruma karşın, kullanıcıların Apple marka cihazlarının yanında sigara ve tütün ürünleri kullanma konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.





PAYLAŞ