Apple TV, Yeni tvOS ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor - Haberler - indir.com

Apple TV, Yeni tvOS ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Akıllı ev ürünleri son zamanlarda bir hayli artmaya ve teknoloji devi markalarında bu yöne doğru kaydığını görebiliyoruz. Amazon tarafında Echo, Google tarafında ise Home akıllı ev asistanları yakın zamanda tanıtılacak. Akıllı TV'ler ve ev ürünleri fazla ilgi görmese de Apple, bu duruma bakmaksızın yoluna Apple TV'ye yeni özellikler kazandırarak devam ediyor. Şimdi ise şirket tarafından çıkış tarihi belli olmasada, Apple TV için yeni tvOS 11 sistemini yayınlayacak. Bu güncelleme ile Apple TV'lere birçok yeni özelik gelirken, çoklu kullanıcı ve videolara resim içinde resim modu gibi bazı yeteneklerde kazandırılacak.

Televizyon ürünleri genelde toplu bir şekilde kullanıldığı için kimi zaman kullanıcı TV ürününü kişiselleştirmek istediğinde zorluk çekiyorlar. Başkaları haricinde kendi uygulamaları ve ayarlarına ihtiyaç duyan kullanıcıların işine yarayacak bir özellik Apple TV'nin yeni tvOS 11 güncellemesi ile geliyor. Apple TV kullanıcıların kişisel ayar ve uygulamalarına erişebilmesi adına bir profil sistemini cihazlarına getirecek gibi duruyor. Kaynakların belirttiğine göre Apple TV kutusu üzerinden birden fazla hesaba giriş yapılabilecek. Bu sayede herkes kendi iCloud, iTunes ve Apple Music içerikleri sahip olacak.

Tıpkı bir kanal değiştirir gibi kullanıcılar arasında hesap değişikliği basit bir şekilde yapılabilecek. Yeni tvOS sürümüyle beraber çoklu hesap desteğinin yanı sıra resim içerisinde resim modu isimli bir özellikte geliyor. Bu özellik ile eğlence sistemlerinin önemli bir hal alması bekleniyor. Yeni tvOS ile beraber TV abonelik sistemininde aktifleşmesi beklentiler arasında. Söz konusu bu abonelik servisi üzerinde bir süredir çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Bakalım Apple, bu yeni güncelleme ile kullanıcılarına daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ