Apple, Snapchat Benzeri Bir Video Uygulaması Üzerinde Çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple, Snapchat Benzeri Bir Video Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-01 00:01:22
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Sosyal Medya

Teknoloji lideri olarak anılan Apple bugünlerde yeni bir uygulama için hazırlık yapma derdinde. Firma gelişen teknoloji ve internetten de yararlanarak birbirinde güzel projelere imza atmayı başarıyor. Bunlar için Apple'ın en çok sevilen özelliği piyasadaki diğer firmalara göre kullanıcılarına daha kaliteli ve güvenli uygulamalar sunmasıdır. Apple, son zamanlarda popüler olan sosyal paylaşım ağı Snapchat gibi video paylaşım uygulaması yapmanın arayışları içinde.

Apple İmessage uygulamasını değiştireceğini duyurdu.

Apple yaptığı çalışmaları genellikle önceden duyurduktan sonra yayınlar. Marka geçen Haziran ayında IOS 10 ile birlikte İmessage platformunu Snapchat benzeri video paylaşım alanına döndüreceğini açıkladı. Kullanıcılarının karşısına sürekli yeniliklerle çıkan marka bu haberi düzenlediği WWWDC 2016'da açıkladı. Firmanın yaptığı açıklamadan da anlaşılacağı üzerine İmessage sadece bir başlangıçtı. Apple bu alanda günümüzün popüler sosyal ağlarını denemeye çalışacağı görülmektedir. İşe snapchat benzeri video paylaşım sitesiyle başlamışa benziyor.

Bloomberg Mark Gurman'ın Haberi

Bloomberg'den Mark Gurman'ın yaptığı habere göre Apple snapchat benzeri bir sosyal paylaşım sitesi için gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktadır. Habere göre kullanıcılar bu uygulamaya tıpkı snapchat'te olduğu gibi video kaydı yapabileceklerdir. Aynı zamanda bu videolarda filtreleme de yapabilecekleri gibi isterlerse çizimler de ekleyerek kontaklarıyla paylaşmasını sağlayacaktır. Uygulama paylaşım odaklı olup Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarıyla doğrudan bağlantılı olacaktır. Firma deneme aşamasında olan bu uygulamanın zamanlamasını da yapmaya çalışmaktadır. Video yapımından paylaşılmasına kadar geçen sürenin en az bir dakikaya indirilmesi amaçlanmaktadır.

İmovie ve FinalCutPro yazılımını geliştiren ekip tarafından geliştirilen proje

Apple'ın snapchat'e benzer sosyal paylaşım ağı yapmak istediği proje İMovie ve FinalCutPro yazılımlarını geliştiren ekip tarafından yapılmaktadır. Apple bu işi için Joe Well'i ekibin başına getirdiği konuşulmaktadır. Marka yapılacak olan uygulamayı ayrı bir uygulama olarak App Store'da yayınlamayı planlamaktadır. Uygulama içine kamera uygulamasına ek özelliklerin entegre edilip edilmeyeceği henüz tartışma konusudur. İnternet ve teknoloji çağına ayak uyduran ve hep zirvede kalmayı başaran marka Apple'ın ilerleyen zaman diliminde, yani önümüzdeki yıl bu çalışmayı duyurması beklenmektedir.

 





PAYLAŞ