Apple Music'ten Yüzde 40 Büyüme Başarısı - Haberler - indir.com

Apple Music'ten Yüzde 40 Büyüme Başarısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 16:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Apple Music için yeni istatistikler ortaya çıktı. Analistlere göre servis yıllık yüzde 40'Lık bir büyüme sergilemesi bekleniyor. Yaz ayları ile beraber ABD'un ücretli abonelik rakamı bir hayli yüksek olan Spotify'ı geride bırakabileceği söyleniyordu. Apple Music servisi geçtiğimi hafta ile beraber 40 milyon aboneye ulaştığını açıklamıştı. Analistlere göre ise Apple'ın önümüzdeki dönemlerde bu büyüme hızını koruması bekleniyor.

Platform son dönemlerde her ay 2 milyon yeni kullanıcı kazanma başarısı yakalamış durumda. Platformunda önümüzdeki 3 yıl içerisinde ise yılda yüzde 40 büyüme istatistiklerini koruması bekleniyor. Bu hızlı büyüme oranı korunduğu taktirde, halka arz edilen en büyük rakip platform Spotify ile hem rekabet hemde global anlamda dahada yarış içerisine girilmesi hedefleniyor. Apple Music için şuan yüzde 15'lik bir kar marjı bulunuyor. Spotify'ın ise mevcut kar marjı yüzde 24 rakamlarında ilerliyor.

Bu oranın azalması beklenirken müzik içerikleri haricinde video içeriklerinin de önemli olabileceği düşünülüyor. Apple Music servisi Apple'ın App Store ile beraber en güçlü birimlerinden birisi konumunda bulunuyor. 2018'in mali yılında ilk çeyrekte 8.5 milyar dolar gelir elde edilmişti.





PAYLAŞ