Apple Mağazasında 2.Defa iPhone Pili Patladı - Haberler - indir.com

Apple Mağazasında 2.Defa iPhone Pili Patladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-11 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde bir Apple Store mağazasında bir iPhone cihazının patladığına dair haberler gündeme gelmişti. Şimdi ise bir ikinci defa iPhone pili patladığının haberi geldi. Aynı Apple Store'da gerçekleşen bu olayda ikinci kez yine bir patlama gerçekleşti. İspanya Valencia'da yer alan bir App Store'daki iPhone ünitesinde yer alan bir pilin tamir esnasında patlaması meydana geldi. Patlama ile beraber dumanla dolan odanın içerisindeki çalışanlar alevleri bastırdı ve dumanları atmak için pencereleri açtı.

Polis ve üç itfaiye aracının geldiği olay yerinde patlamanın 13.30'da meydana geldiğini ve olay sonucunda herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı dile getirildi. İlk patlama ise İsviçre Zürih'te yer alan bir Apple Store'da meydana gelmiş ve bir çalışan hafif yaralar ile kurtulmuştu. Özellikle Apple şirketinin CPU hızlarını yavaşlatarak iPhone 6 ve diğer modellerdeki batarya performansını arttırmaya yönelik bir adım attığı ortaya çıkmıştı.

Bu durum sonrasında yaşanan bu patlamalar ile beraber Apple'ın bataryalar üzerindeki sorunlarının henüz aşılmadığı gözüküyor. Olayları karmaşık bir hale getiren bu iki patlama sonrasında Apple cephesinden konu ile alakalı bir açıklama gelecek mi göreceğiz. Ayrıca Apple'ın yıl boyu batarya değişim ücretini 79 dolar fiyat etiketinden 29 dolara çektiğini hatırlatalım.





PAYLAŞ