Apple, Faceshift'i Satın Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Faceshift'i Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-25 19:30:32
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda Apple'ın Star Wars'ta kullanılan yüz algılama hareket teknolojisi şirketini (Faceshift) satın alacağı yönündeki iddialar bugün resmiyet kazandı. Şirket yaptığı açıklama ile Faceshift şirketini satın aldığını duyurdu.

Son dönemde elde ettiği yüksek karlar doğrultusunda bir çok markayı satın alarak sınırlarını genişleten teknoloji devi Apple, şimdi de Faceshift şirketini satın aldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ortaya çıkan konuyla ilgili söylentiler böylelikle kesinlik kazandı. Faceshift şirketi çalışmalarına bundan böyle Apple çatısı altında devam edecek.

Özellikle sahne sanatlarıyla ilgili projelerde ve oyunlarda kullanılan söz konusu teknoloji, gerçek zamanlı hareket yakalama özelliği sayesinde bir oyuncunun yüz ifadelerini yakalayarak ve bunları bir bilgisayar modeline dönüştürerek çalışma gösteriyor. Bunun yanı sıra görüntülü sohbetler sırasında kişileri istedikleri avatara çevirme gibi özellikler sunuyor. 

Faceshift, bir süre oyun ve sohbet süreçlerinde gerçek zamanlı hareket algılama alanında hizmet sunacak. İlerleyen zamanda da bu teknolojinin kişiye özel yüz mimikleri ile şifre ve ödeme gibi işlemlerde kullanılabileceği öngörülüyor.





PAYLAŞ