Apple, Çift Kamera Teknolojisini İsrailli Bir Şirketten Mi Çaldı? - Haberler - indir.com

Apple, Çift Kamera Teknolojisini İsrailli Bir Şirketten Mi Çaldı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-08 15:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

İsrail'de akıllı telefonlar için çift kamera teknolojilerini üreten Corephotonics şirketi, bu hafta Apple'a bir dava açarak iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus'ın Corephotonics şirketinin patentlerinin dördünü de ihlal ettiğini iddia etti.

Apple, Çift Kamera Teknolojisini İsrailli Bir Şirketten Mi Çaldı?

Kasım 2013 ve Haziran 2016 tarihleri arasında, ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu ile açılan bu patentler, akıllı telefonlar için optik zoom ve mini telefoto lens dahil olmak üzere çift kameralı akıllı telefonlar ile ilgili.

Bu 4 patentin de linkleri aşağıdadır.

Corephotonics, çift kameralı iPhone modellerinin telefoto objektiflerinin tasarımını, optik zoom teknolojisini ve görüntü kalitesini arttırmayı amaçlayan geniş açılı ve telefoto lensleri akıllı telefonlarda kullanmayı amaçlayan bir patentlerini kopyaladığını iddia ediyor.

Corephotonics, geçen yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresinde bazı teknolojilerini göstermişti. Bu teknolojilerinden en çok dikkat çeken teknolojileri hiç kuşkusuz akıllı telefonlar için optik olarak 5x'e kadar yakınlaştırma teknolojisi ve iki ayrı kamera lensinin birleştirilip daha ayrıntılı ve kaliteli bir resim ortaya çıkan yazılımıydı.

2012'de kurulan Corephotonics, mobil cihazlar için çift kamera teknolojilerinin geliştirilmesinde kendini öncü olarak tanımlıyor. Tel Aviv Üniversitesi profesörü Dr. David Mendlovic liderliğindeki şirketin kurucuları, optik ve minyatür dijital kameralar alanında onlarca yıllık deneyime sahip.





PAYLAŞ