Apple Bilgisayar Pazarında Yükselişe Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Apple Bilgisayar Pazarında Yükselişe Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-14 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, her alanda öncü firma olmaya devam ediyor. Akıllı telefon pazarında istediği seviyede ve yükselmeye devam eden şirketin bilgisayar pazarına yönelik istatistikleri ortaya çıktı. 2017 yılına ait raporları yayınlanan Apple'ın bilgisayar tarafında da işlerinin iyi gittiği gözüküyor. Araştırma şirketlerine göre Apple, 2017'de dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar üreticisi konumunda bulunuyor. Geçtiğimiz sene ASUS'un hemen arkasında beşinci sırada yer alan şirketin 2017 ile beraber yükselişe geçtiği gözüküyor.

Tüm yıla baktığımızda 20 milyon seviyesinde Mac bilgisayar satışı gerçekleştiren teknoloji devinin 2016'a göre yüzde 6'lık bir artış sağladığı ortaya çıkıyor. 2017 yılında lider şirket HP ise 58 milyonluk sevkiyat rakamına sahip durumda. Liderin hemen arkasında 54 milyon ile Lenovo yer alırken Dell ise 41 milyon sevkiyat rakamına sahip durumda. Apple'ın arkasında ise 17 milyonluk Acer ve ASUS şirketleri yer alıyor. Diğer üreticilerin 49 milyon seviyelerine eriştiği 2017 yılında toplam 260 milyon sevkiyat görüyoruz.

Apple'ın yeni MacBook Pro ailesinin bu sıralamaya etki göstermesi düşünülüyor. Yeni dizüstü bilgisayar serinin oldukça ilgi görmesi sonrasında ve 2018'de yeni satışa sunduğu ve sunacağı iMac Pro modelleri ile bu rakamı dahada geliştirmesi bekleniyor.





PAYLAŞ