Apple, Apple Watch için kendi MicroLED ekranlarını geliştiriyor - Haberler - indir.com

Apple, Apple Watch için kendi MicroLED ekranlarını geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 10:43:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Apple, pazardaki Bloomberg raporuna göre,  mobil cihazlar ve Apple Watch için ilk kez 'daha ''ince, daha parlak ve daha az güç tüketen'  yeni ekranlar geliştiriyor. Projenin bilgisi olan isimsiz kaynaklar, teknoloji devi Santa Clara, Kaliforniya'da gizli bir tesiste yeni nesil MicroLED ekranlarla küçük ölçekli testler yaptığını söyledi. Raporlar doğruysa, henüz Apple'ın en kararlı çalışmalarından biri, ekran tasarımını ve geliştirmesini iş ortaklarından uzak tutmak istemesi de oldukça olası görünüyor.

Pazar günü çıkan haberlere göre geçtiğimiz yıl Apple'ın MicroLED ekranlarla deneme yaptığı raporları doğrulandı ve şirketin 2014 LuxVue satın alımını gerçekleştirdiği ileri sürülüyor. LuxVue, mevcut OLED teknolojisinden çok daha az güç gerektiren yüksek kaliteli bir ekran geliştirdi; bu tasarım, Apple'ın araçlarının pil ömründe önemli bir artış sağlayabilecek bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynaklar Bloomberg'e, ekibin ekranın inşasında karşılaştığı teknolojik zorlukların son derece önemli olduğunu ve Apple'ın geçen yıl planını neredeyse ortadan kaldırdığını söyledi. Ancak devam eden çabaları, artık 'birkaç yıl içinde' piyasaya sürülebilecek bir Apple Watch MicroLED prototipinin başarılı bir şekilde oluşturulmasını içeren 'gelişmiş bir aşamaya' getirdi.

Apple, Apple Watch için kendi MicroLED ekranlarını geliştiriyor

Projenin T159 kod adıyla verildiği ve orijinal iPhone ve iPad için ekranlarda çalışan uzun yıllar bir Apple mühendisi olan Lynn Youngs tarafından yönetildiği ve yıllar geçtikçe ekran temelli patentlerin sunulduğu bildirildi. Gençlerin, MicroLED ekranlarının geliştirilmesi üzerinde çalışan yaklaşık 300 mühendisten oluşan bir ekipten sorumlu olduğuna inanılıyor.

Santa Clara'daki 62.000 metrekarelik üretim tesisi Apple için 'türünün ilki' dir, ancak her türlü seri üretim için çok küçüktür. Bloomberg, teknoloji şirketinin ekranları üretmek için nihayetinde diğer tedarikçilere dönüşebileceğini, ancak tamamen hazır olana kadar çalışmalarını ortakların ellerinden uzak tutmak istediğini söylüyor.

Samsung'un yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone X'de kullanılan OLED ekranların satışından 20 milyar dolardan fazla para kazanmaya karar vermesi, Apple'ın iPhone, iPad ve Apple Watch'ın gelecekteki sürümleri için kendi ekranlarını geliştirmeye çalışmasının küçük bir sürpriz olduğunu belirtti. henüz oluşturulmadığı yeni ekran donanımlı cihazlar kadar iyi.

Samsung ayrıca MicroLED teknolojisini de geliştiriyor ve bu yaz, sistemi içeren The Wall televizyonunu piyasaya sürmeyi hedefliyor.





PAYLAŞ