Apple 2018'de 7nm İşlemciler Kullanacak - Haberler - indir.com

Apple 2018'de 7nm İşlemciler Kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-15 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 yılında çıkmış olan akıllı telefon modellerinde kullanılan işlemciler 10nm işlemci mimarisine sahip olarak üretilmişlerdi. Rapor ve verilere göre henüz hiçbir üretici 7nm üretim sistemine geçiş yapmadı. Ancak önümüzdeki sene ile beraber Güney Koreli şirket Samsung, 7 nm işlemci mimarisine sahip üretimlerini başlatacak. Android pazarında birçok üretici bulunuyor ve bu modeller aralarında sıkı bir rekabete girmiş durumdalar. Ancak genel bir açıdan bakıldığı zaman ise Android ve Apple arasındaki asıl rekabet gözüküyor. Teknoloji devleri ise daha iyilerini üretebilmek için birbirleri arasında bir yarışa girmiş durumdalar.

Günümüzdeki akıllı telefonlarında ise 10 nanometre işlemciler kullanılsada 7 nanometre üretimleri için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ancak 7nm mimarili işlemciler 10 nanometreye göre çok büyük bir performans farkı oluşturmadığından ötürü 7 nanometre işlemcilere geçiş için herhangi bir acele edilmiyor. Ortaya çıkan istatistiklere göre önümüzdeki seneyle beraber 7 nanometre işlemci üretebilecek iki şirket yer alıyor. Bunlar Apple ve Samsung olurken bu noktada 2018 yılında çıkış yapacak olan amiral gemilerinde 7nm işlemciler görebileceğiz.

Ancak Samsung cephesinde Galaxy S9 amiral gemisinde 10nm işleci yer alacak ve Exynos 9810 yada Snapdragon 845 ile gelecek. Apple tarafında ise 2018 modelleri için 7 nanometre işlemcilerin üretilmesi bekleniyor. Bu noktada Apple, Samsung'a göre bir adım daha avantajlı olacak diyebiliriz.





PAYLAŞ