App Store'dan Nasıl Para İadesi Alınır? - Haberler - indir.com

App Store'dan Nasıl Para İadesi Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-16 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Uygulama mağazalarında yer alan uygulamalardan bazıları, kullanıcılara ücretli olarak sunulabiliyor. Bu uygulamaların satın alma işlemi, önceden tanımlanan kredi kartı bilgileri ile gerçekleştiriliyor. Kartın tanımlı olması, zaman zaman kullanıcıların istemediği bir içeriği yanlışlıkla almasına neden olabiliyor. Apple, App Store kullanıcılarının böyle bir durumda kalması halinde, kısa bir süre önce yanlışlıkla ödedikleri parayı geri almalarına yönelik bir uygulama getirdi. Böylece kullanıcılar yanlışlıkla satın aldıkları ya da beğenmedikleri bir uygulamayı iade ederek paralarını geri alabiliyorlar.

App Store üzerinden para iadesi alma

App Store'dan aldığınız bir içeriği geri iade ederek paranızı almak için izlemeniz gereken yol

Öncelikle 'Apple Sorun Bildir' sayfasını açın.

Uygulamayı satın aldığınız Apple kimliğinizi kullanarak  giriş yapın.

Girişinizi yaptıktan sonra bu Apple kimliğiniz ile son 60 gün içerisinde yapmış olduğunuz uygulama, oyun, film, müzik ve kitap satın alımları karşınıza listelenir.

Hangi içeriğin ya da içeriklerin para iadesini yapmak istiyorsanız, o bölümde yer alan 'Sorun Bildir' kısmına tıklayın.

Sorun bildir seçeneği, karşınıza 'Sorun Seç' bölümünü açar. Buradan iade işleminizin sebebini seçin. Seçenekler arasında iade nedeniniz yoksa, 'sorun burada belirtilmiyor' seçeneğiniz seçin ve sorununuzu kendiniz belirtin.

Bu sorunu açıklayın kısmında yapacağınız açıklamayı İngilizce olarak yazmanız gerekecek.

Tüm bu işlemleri yapıp Apple'a yolladığınızda, Apple sizi dikkate alarak, kredi kartına 10 gün içerisinde geri ödemenizi yapıyor.





PAYLAŞ