Android'te şifrelenen dosyalar ve veriler nasıl silinir? - Haberler - indir.com

Android'te şifrelenen dosyalar ve veriler nasıl silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 13:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlar neredeyse herkesin dijital uzantıları haline geldi. İnsanların neredeyse tüm zamanlarında sahip oldukları bir alet. Bu, akıllı telefonlar sadece iletişim için değil, aynı zamanda kişiler, fotoğraflar, e-posta ve daha fazlası gibi bir sürü kişisel kullanıcı bilgisine sahip. Dolayısıyla, bir kişi akıllı telefonunu satmayı veya başka birine vermeyi planlıyorsa, üzerindeki tüm verilerin güvenli bir şekilde silinmesini ve cihazın dijital olarak temizlendiğinden emin olmak isteyecektir.

Şifreleme, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi başlatılmadan önce akıllı telefonda depolanan verileri ve bilgileri şifreli bir biçime dönüştürür. Uygun şifre çözme olmadan, veriler sadece anlamsız bir karışıklık gibi görünür. Şifrelenen aygıt depolaması, bir fabrika sıfırlama işleminden sonra bazı dosyaların bir şekilde bırakılsa bile, yalnızca gerçek bir anlaşma değil, rastgele bir çöp olarak görünmesini sağlar.

Cihazın depolama alanını şifrelemek için Ayarlar> Güvenlik (veya ilgili ayar) bölümüne gidin ve Telefon/ Telefon şifrele 'seçeneğine dokunun. Cihazda ne kadar veri depolandığına bağlı olarak, bu biraz zaman alabilir. Şifreleme tamamlandığında, fabrika ayarlarına sıfırlama yapılabilir.

Bu sayede pek çok kişisel bilgi ve kişisel dosya güvene alınmış olur. Pek çok kullanıcı bu konudan dolayı yakınırlar. Satacağı telefonu sıfırlamıştır, ancak içerisinde hala kendi verileri vardır. Şifrelenen verilerin silinmesi oldukça önemli bir şeydir. Şu günlerde pek çok hacker insanların telefonlarını kırıp özel dosyalarını çalmakta. Bu nedenle bu sıfırlama oldukça önemlidir.





PAYLAŞ