Android'li akıllı bisiklet tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Android'li akıllı bisiklet tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-17 17:00:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

CES 2017 fuarından haberler gelmeye devam ediyor. Akıllı araçlar, akıllı telefonlar derken fuarda dikkat çeken bir ürün de akıllı bisiklet oldu. LeEco Smart Road Bike ve Smart Mountain Bike isimli bisikletler Android işletim sistemi kullanmaları ile dikkat çekiyor.

Çinli Firma LeEco İki Model Tanıttı

Çin merkezli olarak faaliyet gösteren teknoloji firması LeEco tarafından iki farklı akıllı bisiklet modelinin tanıtımı gerçekleştirildi. LeEco Smart Road Bike bu modellerin ilki olarak gün yüzüne çıkıyor. Karbon fiberle üretilen bu bisikletin yapı olarak hafif olmasının yanı sıra dayanıklı olması da dikkatleri çekiyor.

LeEco Smart Road Bike Özellikleri

Çinli üretici LeEco tarafından tasarlanan Android işletim sistemli bisikletler yol ve arazi kullanımı için iki farklı modelde üretilmiş.

Android Marshmollow işletim sistemi üzerine dizayn edilen BikeOS işletim sistemi kullanan bisikletlerde Snapdragon 410 işlemci ve bunun yanı sıra 4 inç ekran ile birlikte 6000 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor.

BikeOS işletim sistemi ile bisiklet kullanıcılarının, sağlık verilerini,fiziksel bilgilerini ve sürüş bilgilerini kayıt altına alıp ister arkadaşınızla ister hocanızla paylaşma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Her iki bisiklet modelinde de parmak izi okuyucusu, dahili alarm sistemi, GPS, haritalar, müzik çalar, telsiz, korna, barometre, ışıklar ve güvenlik takip sistemi yer alıyor.

Her iki bisiklet de üretim malzemesi olarak bir çeşit karbon malzeme olan Toray T700 kullanıyor ve bisikletler 11 vitesli. Smart Road Bike isimli yol bisikleti 8.7 kilogram ağırlıktayken diğer model olan Smart Mountain Bike yani dağ bisikleti 12.3 kilogram ağırlığında.

LeEco'nun akıllı bisiklet modelleri Smart Road Bike ve Smart Mountain Bike modellerinin pazara ne zaman sunulacağı henüz açıklanmadı.

 





PAYLAŞ