Android'de iOS'a Göre Şaşırtıcı Uygulama Kaldırma Oranı - Haberler - indir.com

Android'de iOS'a Göre Şaşırtıcı Uygulama Kaldırma Oranı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-22 13:44:46
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son zamanlarda en çok kullanılan cihazlar arasında yer alan akıllı cihazlarda fazlasıyla tercih edilen işletim sistemi olan Android ve iOS işletim sistemleri birbirine rakip olan sistemlerdir. Birbirine rakip olan bu işletim sistemleri birbirinden çok farklı çalışıyor. iOS işletim sistemleri arasında en iyisi olarak bilinse de, özelleştirilmeye izin vermeyen sistemdir. Android işletim sistemi ise kullanıcılar için özgürlük olarak biliniyor. Google Play Android işletim sisteminde yayınlanacak uygulamaları çok fazla denetime tabi tutmuyor. Çünkü yüzlerce bekleyen Android işletim sistemini kullanan model olduğundan dolayı hepsine özel formatta uygulama hazırlamak oldukça zahmetli oluyor. Bu yüzden de telefondan telefona farklılıklar ve sorunlar ortaya çıkıyor.

Son yapılan araştırmalara göre Android cihazlarında uygulama kaldırma oranı iOS'un iki katı durumunda bulunuyor. Araştırmada Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarına göre kurdukları pek çok uygulamayı kısa sürede cihazlarından kaldırdıkları görünüyor. Android cihazlardan uygulamaların kaldırılması iOS'a göre daha fazla bulunuyor.

AppsFlyer şirketinin araştırması

AppsFlyer tarafından yapılan araştırmaya göre Android işletim sistemine kurulan her 10 uygulamanın üçü bir süre sonra kaldırılıyor. Android'te uygulamalardan oyunların kaldırılma oranı %43 iken, iOS'ta sadece %9'dur. Bu oranlarda en önemli etki Android platformunda uygulama hazırlamak ve yayınlamak daha kolaydır. Hatta Google Play'de işe yaramayan pek çok uygulama bulunuyor.  AppsFlayer'ın yaptığı araştırma sonucuna göre uygulama kaldırmadaki en önemli fark depolama alanındaki farklılıktır. iPhone'larda depolama alanı Android cihazların depolama alanına bakarak daha fazladır. Tabi 16 GB'lık iPhone'u saymazsak. Android ve iOS platformundaki farklılıklar sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Android platformda pek çok uygulama ücretsiz sunulurken, iOS platformunda ücretli olarak sunuluyor. Bu da uygulamaları etkiliyor. Bu durum kullanıcıları etkilediği kadar geliştiricileri de etkiliyor. Sonuç olarak ücret alınmayan bir uygulamayı geliştirmekle, para kazanılan bir uygulamayı geliştirmek aynı kazancı sağlamıyor. Android ve iOS işletim sistemindeki depolama alanı sonucunu da göz önüne alırsak, pek çok Android kullanıcısı depolama alanı yetersizliğinden dolayı da indirdiği pek ç ok uygulamayı yeni uygulamalar indirebilmek için kaldırmak zorunda kalıyor. Bu da iOS işletim sistemine göre iki kat uygulama kaldırılmasına neden oluyor.

 

 





PAYLAŞ