Android Wear 2.0 İle Donanımsal Tuşlar Nasıl Özelleştirilir? - Haberler - indir.com

Android Wear 2.0 İle Donanımsal Tuşlar Nasıl Özelleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-10 16:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın akıllı saatler için geliştirdiği Android versiyonu olan Android Wear 2.0 güncellemesi ile beraber saatler büyük bir gelişim atladı diyebiliriz. Yeni nesil işletim sistemi kavuşan akıllı saatlere kullanıcılar tarafından gelen geri bildirimler kapsamında yeni özellikler ve yenilikler eklendi. Bu gelen yenilikler arasında artık akıllı telefon olmadanda saati kullanmanın yolları bulunuyor. Öyle ki cihaz üzerinde bulunan donanımsal tuşları artık özelleştirerek dilenen işlev tuşu bu donanımsal tuşlara atanabilecek. Bu rehber içeriğimizde ise Android Wear 2.0'da donanımsal tuşları özelleştirmek için yapmanız gerekenlere bakacağız.

Android Wear 2.0 Donanımsal Tuşları Özelleştirmek

Akıllı saat üreticileri yeni akıllı saatlerin birçoğuna donanımsal tuşlar ekleyerek kullanım deneyimini kolay bir hale getiriyorlar. Bu nedenden işletim sistemi olan Android Wear 2.0'ada gelen yeni güncellemeler ile bu kullanım deneyimi kalite olarak üst seviyeye çıkıyor. Bu yeni gelen özellik ile beraber üreticilerin fazladan eklediği donanımsal butonlara işlev ataması yapılabiliyor. Örnek olarak LG Watch Sports saatinde bulunan üç donanımsal tuşa aşağıdaki ayarlar ile işlev ataması yapılabiliyor:

  • Saat kadranınız üzerinden aşağı doğru sürükleme yapım ve ayar çarkına tıklayın.
  • Aşağı doğru kaydırın ve özelleştirme bölümüne tıklayın.
  • Aşağı kısıma inin ve donanımsal tuşları özelleştirme isimli seçeneğine tıklayın.
  • Gelen bölümde işlevini değiştirmek istediğiniz donanımsal tuşu seçin.
  • Açıklacak olan listeyi inceleyin ve o tuşa atamak istediğiniz uygulamayı bulup seçerek o tuşa uygulama atamasını gerçekleştirin.

Artık yapacağınız bu özelleştirme ile beraber donanımsal tuşlara bastığınızda varsayılan uygulamalar yerine sizin atadığınız uygulamalar açılacaktır. Diğer yandan bazı uygulamaların tek tuş ile birden fazla seçenek sunduğunu belirtmekte fayda var. Örnek olarak Google Fit uygulamasını açmadan direkt olarak egzersiz bölümüne erişmeniz mümkün olacaktır.





PAYLAŞ