Android Uygulamalarını Çalıştıran Nokia X ve XL Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Android Uygulamalarını Çalıştıran Nokia X ve XL Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bu sabah Nokia tarafından İstanbul Ortaköy'de bulunan bir hotelde düzenlenen basın toplantısında, Nokia'nin Android uygulamalarını çalıştırabilen Nokia X ve Nokia XL modellerinin tanıtımı yapıldı.

X ailesinin ilk üyesi olarak Nokia X'i Türkiye pazarına süren Nokia, diğer modeli olan XL'ı ise bu yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkaracağını duyurdu. Lumia serisindeki gibi canlı renk seçenekleriyle beraber Türkiye pazarına giriş yapan Nokia X, 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, Adreno 203 GPU ve 512 MB RAM'e sahip.

Nokia X

Dahili olarak 4GB'lık bir hafızanın bulunduğu telefon harici olarak takılabilen microSD kart ile 32 GB'a kadar depolama alanına sahip olabiliyor. Çift SIM kart destekli cihazda 4 inch IPS LCD kapasitif ve 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 30fps'de 480p video kaydedebilen 3 MP arka kameranın yanı sıra 1500 mAh gücünde bir de batarya bulunuyor.

Nokia XL

Nokia'nın X ailesi mensubu olan diğer modeli Nokia XL, X modelinden biraz daha büyük bir ekrana sahip. 5 inch ekran büyüklüğü bulunan Nokia XL, 141,4 x 77,7 x 10,9 mm dış ölçülere sahip olmakla beraber 190 gram ağırlığıyla hafif sayılabilecek bir telefon olarak lanse ediliyor. 768 MB RAM, 5MP dahili flaşa sahip arka kamera, 2MP ön kamera ve 2000 mAh gücündeki batarya farklılıklarıyla X modelinden ayrılıyor.

Nokia XL

Nokia mağaza ve Android mağazaları üzerinden kolaylıkla uygulama indirilebilen telefonlarda popüler olan pek çok uygulama ise ön yüklü bir şekilde geldiği gibi Skype, Facebook, Twitter, WeChat ve Viber gibi entegre uygulamaların kurulabildiği telefonlara üçüncü parti uygulama mağazalarında bulunan uygulamalarda indirilebiliyor.

Bugün itibariyle Türkiye'de satışa çıkan Nokia X modeli 499 TL fiyat etiketine sahip. Haziran ayında satışa sunulması beklenen Nokia XL modelinin ise 599 TL fiyata sahip olacağını ve cihazlardan herhangi birisini satın alan kullanıcılara ise Skype'ın sınırsız Dünya Aboneliği'nin hediye edileceğini de buradan sizlerle paylaşalım.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ