Android Uygulamaları Hızlı Ayarlar'dan Nasıl Çalıştırılır? - Haberler - indir.com

Android Uygulamaları Hızlı Ayarlar'dan Nasıl Çalıştırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-10 14:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android Nougat 7.0 işletim sistemi ile beraber hem bildirim alanı hemde hızlı ayarlar menüsü tasarım anlamında yenilenmiş durumda. Bu bildirim alanına çeşitli erişim kısayolları atamak mümkün oluyor. Burada hali hazırda hızlı ayarlar çatısı altında toplanan Bluetooth, konum, Wifi ve hücresel veri gibi kısayol ayarlar bulunmakta. Hızlı ayarlar kısmından bu ayarları kolay bir şekilde aktif yada devre dışı bırakabiliyoruz. Bu noktada üçüncü parti uygulamaların yardımı ile de Android'de uygulamaları hızlı ayarlar menüsünde çalıştırmak için yapmanı gerekenlerden bahsedeceğiz.

Shortcutter uygulamasından alacağımız yardım ile Hızlı Ayarlar menüsüne birçok kameraya erişim, ekran görüntüsü kaydı gibi kısayolları ücretsiz olarak dahil edebileceksiniz. Şimdi gelin Shortcutter uygulamasının detaylarına ve ayarlarına bakalım.

Android Uygulamaları Hızlı Ayarlar'dan Çalıştırmak

İlk olarak Shortcutter isimli uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyin. Yükleme sonrasında sizlerde çeşitli erişim izinleri isteyecektir bunlara onay veriniz. İzin vermediğiniz zaman uygulama sizin uygulamalarınızın listesine erişemeyecek ve hızlı ayarlar menüsüne kısayol ekleyemeyeceksiniz. Shortcutter'ı açtığınızda gelen arayüzün alt kısmında bulunan görsele tıklayın. Burada Hızlı Ayarlar menüsüne yönlendirileceksiniz. Gelen kısımda Edit butonuna basarak aşağı doğru kaydırma yapın.

Gelen bölümde göreceğiniz Custom Tile 1 bölümü henüz Hızlı Ayarlar'a eklenmemiş içerikleri ifade ediyor. Bunu aktif olan kutular arasına sürükleyin ve düzenleme modundan çıkın. Tekrar görsele tıklayarak Shortcutter uygulamasının açılmasını sağlayın. Sağ alt bölümde bulunacak olan mavi ok ikonuna dokunarak hangi uygulamanın çalışmasını istiyorsanız Custom Tiles listesinde Custom Tile 1'i seçin. Telefonunuzda kurulu olan uygulamaların listesini göreceksiniz burada tıkladığınız kutuda açılmasını istediğiniz uygulamanın seçimini yapın.

Shortcutter uygulamasının genel anlamda çalışma yapısı bunlardan ibaret. Oldukça basit bir arayüzü bulunan bu uygulamanın ücretsiz olan versiyonunda Hızlı Ayarlar'a tek bir uygulama kısayolu ekleyebiliyorken ücretli olanda ise birden fazla uygulama kısayolu ekleme imkanınız bulunuyor.





PAYLAŞ