En nihayetinde tüm kullanıcılar son model ve teknolojiler ile barındırılmış araba kullanmıyorlar. Ancak herkezin elinde en az bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefon bulunuyor. Bu noktada akıllı telefonlardaki müzikleri arabalarında çalmak isteyen kullanıcılar çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bizde sizlere akıllı telefonlarınızdaki müzikleri arabalarında doğrudan çalmak için gerekli teknoloji bulunmadığı noktalarda Android telefondan arabaya müzik aktarmak için yapmanız gereken bazı şeylerden bahsedeceğiz.

Android Telefondan Arabaya Müzik Aktarmak

Radyo üzerinden bir şeyler dinleme artık eskide kaldığından kullanıcılar ya USB bellek ile mp3’lerini dinleyebiliyorlar, yada akıllı telefonlarındaki müzikleri arabaya aktararak dinleme gerçekleştirebiliyorlar. Bu noktada arabalarımızda bulunan güçlü anfi ve hoparlörler ile telefonlarımızdaki müzikleri dinlemek büyük keyif olsa gerek. Şimdi rehberimizi sırayla takip ederek telefonlardaki müziği arabaya aktarmak için yapılması gerekenlere bakalım.

Telefon sabitleme araç kitlerinden alarak cama veya havalandırmanın olduğu yere cihazı kolayca sabitleyebiliriz. Bu sabitleme işlemi sonrasında telefonu müzik çalar bölümüne USB kablo aracılığı ile bağlıyarak gerekli müzik aktarım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak arabanızda eski nesil bir ses girişi var ise çeşitli adaptörler ile bağlantıyı gerçekleştirmek yine mümkün olacaktır. Bu noktada 3.5 mm kulaklık çıkışı bulunan adaptörlerden alarak müzik dinleme işlemini yapabilirsiniz. Ancak eski nesil olduğundan ses kalitesininde düşük olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bluetooth ile telefondan arabaya müzik aktarmak için ise 12V çakmak adaptörlerine takılabilen FM vericisini alarak bir çözüm yoluna gidebilirsiniz. Bu nokrada kaset ses kalitesi kadar düşük olmasada kablo karmaşasının fazla olacağını hatırlatmakta fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir