Android P'de Bulunacak iOS'tan Esinlenen 5 Özellik - Haberler - indir.com

Android P'de Bulunacak iOS'tan Esinlenen 5 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 17:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android'in en yeni sürümü olan 9.0 P ile beraber iOS'tan esinlenen özellikler ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda sizlere Android P'nin Apple'ın iOS 11 platformundan esinlenen 5 özelliği derledik. Google'ın Pixel serisi akıllı telefonlar için geliştirici ön izleme sürümünü açtığı Android P 9.0, yeni özellik ve iyileştirmeler ile geliyor. Ancak ortaya çıkanlara göre yeni sürümde yer alacak bazı özelliklerin iOS platformundan esinlendiği gözüküyor.

Sezgizel Büyüteç

iOS işletim sisteminde bulunan büyüteç özelliği Android 9.0 ile beraber kullanıcılara sunulacak. Bu yeni metin düzenleme işleminin daha pratik olduğu ifade ediliyor. Herhangi bir metin yazma çubuğunda imleci nereye kaydırırsanız büyüteç otomatik olarak o kısmı büyütecektir.

Rahatsız Etme Modu

Android platformunda halihazırda rahatsız etme modu bulunuyor. Ancak Android P ile beraber daha az karmaşıklığa sahip ve kullanışlı bir mod sunulacak.

Çentik

iPhone X serisi ile gördüğümüz çentik tasarım detayının Android'in yeni akıllı telefonlarında görmeye başladık. Ancak Google ise işletim sistemi olan Android P serisini bu çentik ile uyumlu hale getirdiğini ifade etti. Bu sayede çentik tasarımına sahip akıllı telefonlar artık işletim sistemi ile uyumlu şekilde çalışabilecek.

Ekran Görüntüsü Düzenleme İşlemi

Yeni sürüm ile beraber ekran görüntüsü aldığınız zaman düzenleme ve kırpma işlemi daha pratik bir şekilde yapılabilecek. Ancak düzenleme işlemi sonrasında görseli paylaşmak için galeriye girmeniz gerekecektir.

Hızlı Ayarlar

Android P sürümünde bildirim çekmecesi daha işlevsel bir hal alçak. Bu kapsamda hızlı ayarlar ve düzenlenmiş bir menü kullanıcıları karşılayacak.





PAYLAŞ