Android Pay ve Google Wallet birleşti, İşte Yeni: Google Pay - Haberler - indir.com

Android Pay ve Google Wallet birleşti, İşte Yeni: Google Pay

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-09 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın Apple Pay ödeme sistemine rakip olarak 2015 yılında çıkartmış olduğu temassız ödeme sistemi olan Apple Pay ve 2011 yılında karşımıza çıkan Google Wallet ödeme sistemleri birleşiyor. Google Pay olarak isimlendirilen bu yeni ödeme sistemi iki farklı sistemin birleşmesi ile ortaya çıkıyor. Gelin şimdi Google Pay'in ne olduğuna ve çalışma sistemine detaylıca bakalım.

Google Pay Nedir?

Google Wallet ve Android Pay sistemlerinin birleşerek ortaya çıktığı bu yeni ödeme sisteminde şirketin en yeni ve güncel mobil ödeme sistemi olarak piyasaya gireceği söyleniyor. Bu yeniliğin sadece isim ve logo olarak gözükmesi haricinde sistemi daha önce nasıl kullanıyorsanız, yeni adı ve logosu ile aynı şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz. Apple Pay'e göre çeşitli avantajları ve dezavantajları bulunan bu yeni ödeme sistemi pazarda rakipleri karşısında nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz.

Bu yeni mobil ödeme sistemi ile pazarda tekrardan yükselişi hedefleyen Google'un önümüzdeki nesillerde bu ödeme sisteminin aktif olduğu ülke ve bölge sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu yeni sistemle beraber ödemelerin hem daha güvenli hemde daha kolay bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Apple Pay karşısında nitekim güçsüz gözüken Google'un bu yeni güçleri birleştirerek ortaya tek bir isim sunması bakalım nasıl bir hamle olacak göreceğiz.





PAYLAŞ