Android P tanıtıldı! Android P ile gelen yenilikler! - Haberler - indir.com

Android P tanıtıldı! Android P ile gelen yenilikler!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 13:24:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Android sürümünü geliştirmeye devam eden Google, geçtiğimi günlerde Mart ayında Androşd P'nin tanıtımını yapacağını duyurmuştu. Bugün düzenlenen etkinlikle, bir sonraki android sürümü olan Android P duyuruldu. Android P ile gelen en dikkat çeken yenilik çentik oluyor.  Google Çentik olayını desteklediğini de duyurusu sırasında belirtti. 2019 yılında çıkacak olan telefonlarda daha kolay bir şekilde kullanılabilecek olan Çentik, hemen hemen her modeli destekleyecek. Ayrıca Android P güncellemesini il olarak Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL ve Android One gibi cihazlar alacak. Android P ile gelen yeniliklerde göze çarpan bazıları ise şunlar:

 

Bildirim Ekranı: Özellikleri ve görünürlüğü arttırılan yeni bildirim merkezi, artık son görüşmeleri ve fotoğrafları gösterebiliyor.

Akıllı cevaplama özelliği:  Google servis sağlayıcılarından birisi olan Gmail'e Android P ile akıllı cevaplama özelliği dahil ediliyor.

Kamera: Android P ile birlikte mevcut kamera özelliği de düzenleniyor. İki ve üzeri kamerası olan telefonların desteklenmesi artırılacak.

HEIF Fotoğraf Desteği: iOS 11 ile gelen HEIF fotoğraf formatına destek verilmeye de başlanacak. HDR VP9 sayesinde telefonlardaki HDR deneyimi üst seviyelere çıkarılırken, kaliteli görseller çok az yer kaplayarak cihazınızda bulunacak.

RTT Geliştirildi:  Başarılı bulunsa da içeriğindeki hatalardan ötürü eleştirilen kapalı ortam Navigasyon uygulaması RTT, Android P ile düzelecek.

Güvenlik: Android P ile uygulamaların arka planda kamera mikrofon gibi materyalleri kullanmasına izin verilmeyecek. Geliştirilen özellikler arasında en dikkat çekici ve tatmin edici olarak karşımıza bu güvenlik yapılandırması çıkıyor.

Pil tüketimi: Google, Android P ile aşırı pil tüketimine yönelik bazı çalışmalar da geliştiriyor.

 





PAYLAŞ